Home / Intrebari / Facebook, bibliotecara si afilierea

Facebook, bibliotecara si afilierea

Situatie: tanti Maria este o bibliotecara dintr-o comuna de prin Iasi, unde se ocupa cu gestiunea stocului de carti si “salvarea” animalelor din aplicatia de Facebook “Pet Rescue”, un fel de Farmville cu purici.

Intre task-urile zilnice si discutiile cu consatenii care stau in fiecare zi la coada pentru cultura sau calculatoarele primite prin programul Biblionet, doamna Maria s-a gandit ca poate folosi Facebook-ul si pentru altceva decat pentru PetRescue, concursuri cu like&share si inscrierea in fan club Aurel Moldoveanu si LalaBand, asa ca a facut o pagina pentru biblioteca satului. Atata doar ca e un cont de persoana, nu o pagina. Cont cu aproape 200 de prieteni (sateni si biblioteci din satele vecine) pe care nu posteaza informatii legate de  activitatea bibliotecii, program de lucru sau noutati din portofoliu, ci link-uri de afiliere catre diverse librarii online. Cand nu pune link-uri de afiliere, da share la concursuri cu like&share, ca sa creasca engagementul brandurilor ahtiate dupa reach inutil.

Intrebari si puncte de discutie:

In cazul in care unul din satenii care au internet si nu butoneaza sticla de vin… isi cumpara ceva, cine ar trebui sa incaseze comisionul ? Biblioteca sau bibliotecara ?

Trecand peste faptul ca e biblioteca are cont, nu pagina de Facebook, n-ar trebui sa existe un cod/regulament de folosire a retelelor social pentru functionarii publici, cu tot cu penalizari pentru folosirea incorecta a conturilor de institutii publice, in folos personal ?  Un ghid de SM pentru functionarii publici exista, e gratuit, dar cine sa-l citeasca?

Tanti Maria s-o fi dus la vreun curs de social media sau e genul de self-learning person ?

Cati bani trebuie sa faca din afiliere pana va ajunge speaker la vreo conferinta zonala de marketing online ? Dar pana apare la stiri, cu breaking news “bibliotecara care face mai multi bani din Facebook decat din salariu” ?

Ar trebui bibliotecara sa ceara un spor de salariu si pentru jobul de social media manager al bibliotecii ?

Contul e asta.

 

Citeste si asta

A inceput “razboiul” live streaming dintre Facebook, Youtube si Twitter

Dupa ce Facebook a introdus optiunea de live direct de pe telefon, care permite oricarui …

Comentezi ?