Home / Filme / Inside Out, Pixar si piticii din cap

Inside Out, Pixar si piticii din cap

Faceti cunostinta cu piticii din capul vostru, in viziunea originala a Disney/Pixar: Bucurie, Tristete, Frica, Furie si Dezgust, care se ocupa de principalele 5 emotii pe care le simte o persoana cat-de-cat normala la cap. 

INSIDE OUT
INSIDE OUT

In ordinea numerelor de la tastatura sentimentelor:

Bucurie: cea mai importanta si activa emotie din film, ea e cea care incearca sa stranga cat mai multe amintiri fericite, sa ii tina departe de panoul de control emotii pe ceilalti omuleti. Tot acest omulet cu rochie galbena si parul albastru ar fi responsabil cu momentele de ras necontrolabil, fericirea de dupa o victorie importanta, hahaiala de dupa o poanta reusita, urletele de bucurie ca a dat gol Romania (tot mai rar), bucuria ca ai ajuns pe malul marii sau entuziasmul provocat de un cadou bine ales. E un fel de Andreea Marin a grupului.

Ochelarista albastra, cu bluza pana in gat, e tristetea, personajul care vede tot ce e mai rau din orice situatie, indiferent de cat de pozitiv e finalul. E emokidul aproape perfect, fara lama si vene taiate, dar mereu cu atitudine de gica-contra, fara initiativa si fara vlaga. Bocitoarea grupului.

Frica e slabanogul cu ochii mari, mereu cu o mana pe butonul de STOP si cu cealalta pe lista cu zecile de lucruri care ar putea merge prost, vocea care iti poate spune sa nu bagi degetele in priza, sa nu votezi cu Ponta sau sa traversezi pe rosu intr-o intersectie nesemnalizata.

Mosul rosu si cu gura mare nu e vecinul de la 4, ci furia, piticul din creier care, odata ce a pus mana pe manetele din capul tau, iti spune in mod direct ca e ok sa te enervezi din orice nimic, sa arunci cu telefonul in perete, daca nu mai merge si sa te iei la injuraturi cu trolii, ca sa le arati tu cine e seful. Grumpy asta a omorat toti piticii lui Vadim Tudor, iar acum se p… jongleaza pe telecomanda, in cautare de unguri si medicamente.

Ultima de pe lista e chestia cu parul verde, care se ocupa cu dezgustul. Ar putea fi foarte bine bloggerita scandalizata de orice si articole pline de revolta artificiala, un fel de Iulia Albu in miniatura, vesnic nemultumita de ce se intampla. Se intalneste de obicei la managerii de marketing si account manageri, atunci cand discuta cu designerii. “ce-i prostia asta, nu-mi place, fa logo-ul mai mare”.

Disney/Pixar au respectat asteptarile legate de grafica, calitatea imaginii si originalitate, asa ca Inside Out intra pe lista de filme de vazut, mai ales pentru copii, carora li se explica, intr-un mod foarte subtil, cum se poate dezvolta personalitatea in functie de experientele si traznaile prin care treci.

Ahh, si cat de usor e sa furi bani din poseta mamei, ca sa fugi de acasa cu bani cash.

Citeste si asta

Mortal Engines. Ca si cand Mad Max ar fi facut un copil cu LOTR in masinaria din Wild Wild West

Mai mult nu prea pot sa zic despre acest carusel de clisee cinematografice, o shaorma …

Comentezi ?