Home / Diverse / A inceput “razboiul” live streaming dintre Facebook, Youtube si Twitter

A inceput “razboiul” live streaming dintre Facebook, Youtube si Twitter

Dupa ce Facebook a introdus optiunea de live direct de pe telefon, care permite oricarui manelist sa-si faca mini televiziune pe internet, a venit randul Youtube sa vina cu o miscare de raspuns.

In loc sa faca live streamingul la fel de usor accesibil ca pe Facebook, Youtube anunta totusi ca a ajuns la un acord cu UEFA si BT Sports (detinatorii drepturilor tv) pentru transmiterea online a finalelor Champions League si Europa League, care se adauga si finala Eurovision 2016, eveniment care a reusit sa faca 2 lucruri bune intr-un timp foarte scurt:

  1. sa scape de urletele insistente ale bizonului dac din Romania
  2. sa-l aduca pe Justin Timberlake

Intre timp, Facebook isi vede de treaba: using Live API, the National Women’s Soccer League live-streamed a game on Orlando Pride player Alex Morgan’s Facebook page.

Iar Twitter vrea sa profite de interesul americanilor pentru sport, asa ca … National Football League and Twitter Announce Streaming Partnership for Thursday Night Football.

Nici Snapchat nu sta degeaba, Business Insider anunta ca acestia au semnat un acord cu  NBC Universal to produce and broadcast exclusive Olympics coverage later this summer.

La noi, doar Academia Hagi isi transmite live meciurile pe internet.

Cateva intrebari de final:

  • Oare ce impact (financiar/audienta) vor avea live stream-urile online asupra negocierilor viitoare pentru drepturile de transmisie TV, in urmatorii ani ?
  • Cine va reusi sa atraga mai multa audienta, dintre Facebook, Youtube si TV, in urmatorii 10 ani ?
  • Cand va aparea o varianta de Facebook Stream/Video pe bani, similara cu Youtube Red, pentru taxarea accesului la continut exclusiv (poate chiar finala CL din 2019)?

Citeste si asta

2 despre fake news pe Facebook

Prima, o tampenie semnalata de Hoinaru, la care nu ne asteptam de la Radio Europa …

Comentezi ?