Home / Chestii misto gasite pe net / Aplicatii de live chat pentru magazine online

Aplicatii de live chat pentru magazine online

Acum cateva zile am avut nevoie sa instalez pe un site/magazin online un sistem de live-chat cu vizitatorii, prin care se pot prelua comenzi si se poate initia o discutie rapida, cu clientii nehotarati sau mai atehnici. Provocarea a fost sa gasesc un sistem ieftin, usor de implementat si, daca se poate, cu aplicatie de mobile sau macar mobile friendly. 

Dupa cateva incercari si testari, am facut un top 3 al aplicatiilor de chat de tip text (am gasit si cateva cu video, dar le pastrez pentru alta ocazie), care pot fi utile pentru un magazin online sau un site de prezentare servicii. Ceva similar cu widgeturile de Yahoo Messenger, de acum cativa ani.

Locul 3: Livezilla.

Puncte pro: Variante free si premium, aplicatie de mobile, statistici in real time, sistem de ticketing.

Puncte contra: design invechit, cere logare, necesita instalare intr-un folder de pe server, limitare la un singur user (in cazul versiunii gratuite).

Locul 2: Zoopim.

Puncte pro: l-am vazut instalat pe mai multe site-uri din afara, aplicatie mobile, user-friendly, multe setari, chiar si pentru versiunea free/trial, statistici avansate.

Puncte contra: versiunea gratuita permite un singur operator, nu permite customizare, statisticile sunt stocate doar pentru 14 zile, poti avea o singura discutie pe chat, in acelasi timp. Versiunea Basic e 11.2 dolari/operator/luna, daca se plateste anual.

Castigator la puncte: Taw.to (se poate citi”tac-tu”).

Puncte pro: e gratuit, nu trebuie instalat pe site, aplicatie de mobil cu notificare realtime, dashboard nou si usor de folosit, multi-language, multe setari disponibile (schimbare culoare widget, mesaje automate, banare IP, mesaje pt offline/online), operatori nelimitati, site-uri nelimitate si urmarite din acelasi cont

Puncte contra: partea de statistici nu e foarte dezvoltata.

Cu placere, sper sa fie un articol util.

Citeste si asta

Imi place ideea de “cabina de proba” pentru un magazin online

Azi in lista de chestii misto gasite pe internet azi, direct din newsletterul trusted.ro: “cabina de proba“, …

Comentezi ?