Home / Filme / De vazut: Ender’s Game si Grand Cinema Digiplex VIP Studios

De vazut: Ender’s Game si Grand Cinema Digiplex VIP Studios

Am vazut, mi-a placut, ce ramane de facut? Sa scriu pe blog si sa revin candva.

Sa incep cu sala, VIP Studios din Grand Cinema Digiplex-ul din Mall Baneasa. Destul de spatioasa pentru cele aproximativ 40 de locuri, canapele largi, spatiu berechet de intins picioarele, ecran mare, intins pe tot peretele, sunet si imagine de calitate. 

Biletele la VIP variaza intre 60 de lei (luni-vineri inainte de 17:00), 65 (luni-joi la avanpremiere) si 95 RON (luni-duminica dupa ora 17:00). Preturile nu sunt  chiar asa de mari, in conditiile in care un bilet normal la cinema plus popcorn si suc te ajunge cam pe la 50 RON, iar serviciile de lux pe care le ofera zona VIP sunt: scaune si canapele de piele, birou separat de receptie bilete, mancare si bauturi incluse in pretul biletului, garderoba, bar privat, wireless gratuit si zona pentru fumegatori.
Toata zona arata cam asa.

Filmul. Enden’s Game.
enders-game
A inceput clasic (planeta in pericol de razboi intergalactic, caut erou legendar care sa ne scape de extrateresti, rog seriozitate) si s-a terminat  cam dubios, cu mustrari de constiinta in loc de dansul bucuriei. Nici happy-end-urile nu mai sunt ce-au fost, dar macar au iesit din clisee tipare.

Multe touchscreen-uri pe baza de motion detection, ceva lectii subtile de tactica aplicata in interactiunile umane (nu doar intre pusti cu prea mult tupeu de borfas si voce de gringo cu nasul mare), o poveste care creste natural in intensitate, fara wtf moments. In plus, e un film cu Harrison Ford si  Ben Kingsley.

In loc de concluzie, un mic spoiler si o idee de retinut pentru viitor, pentru cand ne vor ataca martienii: in cazul in care o specie care te-a mai atacat si acum 50 de ani isi strange cateva mii de nave de razboi pe planeta lor mama, asta nu inseamna neaparat ca vor sa invadeze Terra.

Poate vor sa comunice intai, prin telepatie sau microunde. Inainte sa pornim la batalia finala pentru bogatiile galaxiei si total extermination, poate ar fi o idee sa trimitem intai niste mentalisti (Gog sa-i hipnotizeze sau Vlad Grigorescu legat la ochi) sau pe Carmen Hara, sa le citeasca in privire, trecutul lor si intentiile lor de invadatori pasnici.

Pentru ca asta fac extraterestii cand vor sa comunice: isi strang nave de razboi si extrag apa!

Ender’s Game intra la “filme de vazut”, plictisometrul e undeva jos, pe la 2 din 10.

Citeste si asta

VICE Movie. Despre obsesia puterii si cum sa schimbi istoria, din umbra

VICE e genul ala de film de la care pleci cu mai multe intrebari si …

3 comentarii

  1. finalul este exact condimentul care a adus cartea in categoria celor de top si care i-a conferit o pozitie in dezbaterile pe teme de moralitate atata timp

    finalul ofera dramatism, iti lasa o stare de reflexie asupra deciziilor tale si te cuprinde, e diferit, clar nu este finalul de tip popcorn de la toate filmele de duzina cu bum-bumuri si artificii.

    citeste cartea, o sa iti placa

    • Dap, asta mi-a placut si mie, ca finalul fost diferit. Nu prea logic (ma asteptam sa dea party:P), dar diferit. Si comentabil.
      Nu cred ca o sa am timp sa citesc cartea, imi ajunge filmul

Comentezi ?