Home / Fun / Sondaj: Care e formula chimica pentru aghiazma ?

Sondaj: Care e formula chimica pentru aghiazma ?

Conform Bisericii Ortodoxe Romane, aghiasma e “apa sfintita prin slujba bisericeasca, care se face cind preotul cheama asupra ei puterea Duhului Sfint, pentru ca ea sa aiba puterea de a sfinti viata oamenilor si a naturii inconjuratoare, pentru ca ele sa capete binecuvintarea Domnului (Fac. 10, 15)”.

Conform domnului profesor si chimist Marius Matache, agiasma este “apa cu adaos de busuioc si argint in urme (o concentratie egala cu solubilitatea acestuia in apa)”, mai exact H20 + busuioc, un element chimic pentru care inca nu se stie formula chimica, dar se lucreaza in continuare in laboratoarele naturistilor. Unii cercetatori kulturhausici afirma ca formula busuiocului ar fi Busu2O + Ag…

Conform Aurasului, aghiasma e apa stransa intr-un ceaun, in jurul caruia niste popi joaca hora in slow motion, mormaind niste melodii care erau la moda in anii 100 dupa Hristos. Aceasta apa este apoi folosita ca motiv de vizita pre-anuntata in fiecare an, in cadrul careia popii profita de creduli, ii stropesc cu apa prin casa si le iau banii de tigari/cola/bere/paine pe doua zile.

Intreband pe twitter, am primit mai multe variante, printre care: H20+, H20++, Amin 20,†H2O, H2GOD, H2DUH si esenta de ler. Pana vine popa cu boboteaza pe la fiecare, hai sa stabilim prin vot care e formula corecta!

Accept si alte variante si completari.


Citeste si asta

Replici de intampinat popa cu Boboteaza

Inspirat de vizita recenta a unui barbos care vrea bani pe cativa stropi de apa …

5 comentarii

  1. E simplu. Am fost la chimie-biologie in liceu (cu riscuri mari de corigenta la chimie de fiecare data :D). Daca apa chioara e H2O cu ochelari, parerea mea este ca aghiasma (apa sfintita) este H2O cu multe cruci si un strop de busuioc, la care adaugi o lingura de argint – la propriu.

    Q.E.D.

  2. Din pacate, eu sunt inca in casa parinteasca (calendarul nostru de vacanta ne alinta anul asta), asa ca ieri am fost deja ‘sfintita’ si mi s-a urat succes la scoala de catre un popa mai tanar decat mine… Poate ca e si vina mea, nu am reactionat destul de promt la amenintarea scrisa afisata la intrarea in bloc facandu-mi drum in oras in perioada mentionata, ba mai mult, aveam parul impletit in codite – ceea ce banuiesc ca a contribuit la uraririle vis-a-vis de scoala. Little he knew others need good luck, ’cause I’m the one grading their papers – MUHAHAHA….
    Dar, revenind la subiectul de discutie, dupa urmele lasate pe pereti de aghiasma prea-sfintita, cred ca e H2O in care s-a inmuiat un manunchi de busuioc. Si scriind toate acestea imi dau seama de ce am gasit cu greu busuioc verde de cumparat (pentru anumite retete de mancare, nu pentru sfintit oale) – era tot rezervat la parohie…

  3. in apa sfintita nu se pune argint si nici altceva. e apa simpla de la robinet. crucea aceea cu care popa face un semn in ea nici macar nu e totdeauna din argint. uneori e de lemn sau alte materiale. si nici busuioc nu se pune ca fermenteaza si se strica. crucea si busuiocul intra in contact cu apa fix cateva secunde, cand sunt bagate si scoase din butoiul ala, atunci cand zice rugaciunea si cand ii sropeste pe oameni.
    deci mai cautati, poate gasiti o explicatie stiintifica :P

Comentezi ?