Home / Filme / Happy Feet 2 e musical 3D cu pinguini

Happy Feet 2 e musical 3D cu pinguini

Nu conteaza daca ai vazut sau nu prima parte, sunt povesti oarecum asemanatoare (probleme in colonie, cineva trebuie sa o salveze, cu sau fara ajutorul prietenilor), fara prea multe inside-stories, cu aceleasi personaje principale, printre care se infiltreaza Erik, puiul cantacios al lui Mumble si al Gloriei, o morsa (sau mors?) cu chef de cearta si discursuri motivationale, un puffin colorat cu probleme de personalitate si doi krili in cautarea locului care li se cuvine in lantul trofic din ocean.

Astia doi de mai jos sunt sunt cei mai haiosi din tot filmul, pun pariu pe un bulgar de zapada ca o apara si un film doar cu ei doi si marea.

Ramon, pinguinul tantalau, face ce stie el mai bine: incurca lumea, se face de ras, vrea sa emigreze in tari mai primitoare si cu mai putina concurenta masculina, revine, isi tot cauta jumatatea cu pene prin colonia de pinguini imperiali si pana la urma gaseste combinatia castigatoare. Printre putinii pinguini care nu canta, deci merita un punct in plus din partea mea, care se anuleaza totusi pentru ca se arunca in cap de la inaltime, pentru a impresiona pinguina dorita. Bai, nici chiar asa, mai are Antarctica peste …

Am ras, am aplaudat, am ramas din nou, impresionat de grafica ex-cep-ti-o-na-la, de sunet si soundtrack . Brad Pitt, Matt Damon, Robin Williams, Pink, Elijah Wood si altii sunt vocile celor mai importante personaje.

Puncte-n minus?  Se canta cam mult, uneori ai putea sa ai impresia ca e vorba despre un musical cu penguini care canta si danseaza in mod organizat, de zici ca-s angajati la Lord of the Dance,  pe gheata. Oricum, sa vezi cateva sute de pinguini cum danseaza in sincron si urla “maiaihiii, maiaihooo” pe piesa “Dragostea din tei” a celor de la Ozone e ceva iesit din comun. Ma intreb daca sunt sanse ca la Happy Feet 3 sa danseze si pe o melodie de la Inna. Ar merge un “I am the ice rocker”, Sun is up, ice is melting” sau “It’s snowing like crazy, you’re looking amazing”.

Daca ai copil si vrei sa-l duci la AFI la sala Samsung IMAX, Cinema City Cotroceni, asta e filmul perfect, cel putin pentru jumatate de an de acum inainte. Orice alta animatie sau film creat integral pe calculator are de acum un nou punct de referinta.

Citeste si asta

Daca Zootropolis ar fi real, asa ar arata ziarul orasului

Saptamana viitoare apare unul din cele mai asteptate filme de animatii Disney de pe lista …