Home / Evenimente / Ma duc la BigBuild 2017 si poti sa vii si tu

Ma duc la BigBuild 2017 si poti sa vii si tu

Prima parte.

Initial, asta ar fi trebuit sa fie articol despre cum incerc eu sa ma tin de promisiunea facuta anul trecut, in fata monitoarelor prietenilor si dusmanilor care au donat pentru ca eu sa ma duc pe santierul din Bacau, sa muncesc si sa ajut la construirea a 40 de case intr-o singura saptamana.

Din pacate, anul trecut, organizatia Habitat for Humanity România a fost nevoita sa amane pentru anul viitor BIG BUILD, din cauza “intarzierilor in obtinerea avizelor necesare si a schimbarilor legislative”. Desi evenimentul s-a amanat, organizatorii si-au luat “angajamentul  fata de cele 40 de familii beneficiare ramane neschimbat si ca vom face toate eforturile pentru ca familiile beneficiare sa aiba o locuinta decenta in cel mai scurt timp posibil.”

Anul asta au rezolvat toate hartoagele, asa ca s-au reapucat de treaba iar Big Build 2017 este o certitudine, pentru saptamana 2 și 6 octombrie, powered by Kaufland.

La fel de sigura este si prezenta mea la lopata in Moldova, dar la program redus, pentru doar 2 zile: 5 si 6 octombrie.

Practic, o sa ajung spre final, la etapa de acoperis si munca de interioare, dupa care o sa pot sa-mi adaug in CV si abilitati de dealer de cuie, spalator geamuri si zugrav de ocazie. Deh, daca am promis …

A doua parte. 

In urma campaniei de crowdfunding de anul trecut, au fost destul de multe persoane care au reusit sa stranga indeajuns de multi bani incat sa-si sustina costurile prezentei pe santier. Cand s-a amanat tot, atat invitatia de santierizare, cat si confirmarile de prezenta s-au reportat pentru 2017, asa ca toata partea de rezervari voluntari s-a reluat, pentru editia asta.

Asa s-a ajuns la situatia unui prieten, sa-i zicem …Victor, care nu mai poate ajunge la Big Build, desi a fost printre premiantii la donatiile de anul trecut. Daca el nu poate ajunge, asta nu inseamna ca a renuntat la idee si lasa donatiile nemuncite, asa ca  ne-am unit fortele internaute sa-i gasim inlocuitor, pe durata santierului, care sa ajute la orice trebuie pe un santier de marimile celui din Bacau, sub indrumarilor specialistilor in constructii.

In cazul in care doreste cineva sa vina in locul lui Victor, va rog sa ma anuntati, pana vineri seara, inclusiv. Din cate am inteles, cazarea si masa sunt asigurate, transportul se deconteaza, iar daca nu pot sta pe santier o saptamana intreaga, cred ca se pot gasi solutii sau intervale mai mici, de cateva zile.

Mentionez ca Big Build nu inseamna doar munca voluntara pe santier, organizatorii mai au si cateva momente speciale.

Celebrul bucătar canadian Robert Rainford, cunoscut pentru emisiunea ”Licence to grill”, vine in Romania pentru a gati, impreuna cu Chef Foa, pranzul voluntarilor de pe santierul BIG BUILD. Robert Rainford va coordona un show spectaculos de live cooking. Avem si poze nelimitate cu ajutorul prietenilor de la EPICS Photobooth si multe alte surprize.

Daca sunt mai multi doritori, vom face selectia prin probe  de batut cuie viteza, aruncarea cu ciocanul in forma de spinner si flotari cu sacul de ciment in brate.

Citeste si asta

1 iunie la Vizuresti, in imagini

In timp ce altii se jucau cu baloane si creioane colorate prin parcurile din Bucuresti, …

Comentezi ?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.