Home / Evenimente / Trimite-ma la Bacau, la munca, pe santierul BigBuild!

Trimite-ma la Bacau, la munca, pe santierul BigBuild!

Dragi prieteni si bai dusmanilor, a venit vremea sa va uniti (portofelele) si sa va razbunati pentru tot ce am scris pe blogul asta, in ultima vreme.

Practic, aveti sansa unica anul asta sa ma trimiteti pe un santier, timp de o saptamana, la munca fizica, la dat cu lopata, carat chestii grele cu roaba, la indreptat nenumarate cuie cu tesla si invartit la betoane pana ametesc.

Care e faza ?

Pentru ca au trecut doar 4 ani de cand am fost prima data pe un santier Habitat for Humanity, cei de acolo si-au adus aminte de mine si m-au intrebat daca as vrea sa repet experienta si munca de atunci, dar pentru o saptamana intreaga, in perioada 3-7 octombrie, in Bacau, santierul fiind in cartierul Izvoare.

Inconstient din fire, am cam acceptat invitatia, ca am super experienta in SimCity for mobile.

Provocarea de acum e cea mai mare din istoria BIG BUILD-ului, cel mai mare eveniment de constructie accelerată si voluntariat realizat vreodata în Europa. 

Ce se intampla acolo ?

Construim 40 de case în 5 zile pentru a celebra Ziua Mondială a Locuirii si 40 de ani de Habitat for Humanity în lume. Casele sunt apoi predate unor familii nevoiase din Bacau, alese cu grija si prezentate pe site-ul proiectului.

Împreună cu peste 800 de voluntari internaționali, din companiile românești, artiști și politicieni, vom construi 40 case în doar 5 zile. Alți aprox. 1,200 de voluntari vor lucra în pre-eveniment, la pregătirea șantierului. Familiile beneficiar vor munci alături de voluntari la ridicarea propriilor case.

Mie mi-a atras atentia povestea lui Marius si a Margaretei: ei locuiesc într-un cămin de familiști, împreună cu cei doi copii, Denisa și Ștefan. Aceștia împart o cameră, iar baia, cu restul familiilor de pe etaj.

De ce se strang donatii ? 

Ca si asociatie non-profit, Habitat for Humanity Romania nu poate sa acopere costurile de participare la activitatile de voluntariat deoarece, daca am face-o, am cheltui din banii necesari construirii de locuinte pentru familiile pe care le ajutam.

Astfel, fiecare voluntar/echipa de voluntari isi va acoperi toate costurile legate de participarea la acest eveniment: cazare, masa, transport, echipament de protectie la care se adauga si o donatie catre programul de constructie (in acest caz o donatie simbolica de 10 lei/voluntar – bineinteles, o donatie mai mare ne va ajuta sa fim mai aproape de targetul nostru si sa acoperim toate costurile necesare construirii celor 40 de case).

Ce se intampla cu donatia?

Donatia este folosita pentru a achizitionarea de materiale de constructie, pentru acoperirea costurilor administrative care apar in derularea si organizarea proiectului de voluntariat etc.

Cat si cum se doneaza ?

Cat vreti voi si cat va lasa inima sau portofelul. Mi-am facut un cont de fundraiser pe site-ul BigBuild, puteti sa ma ajutati cu acoperirea cheltuielilor legate de participarea la eveniment. Toti banii se duc in contul asociatiei, suma minima pe care incerc sa o strang este 1266 lei.

Eu ce primesc, ca donator ?

Pe langa implicarea intr-un proiect care chiar ajuta oamenii sa aiba o viata mai buna, recunostinta mea eterna, multumiri pe social media si aparitia in lista oficiala de donatori, m-am gandit ca ar fi cool sa organizez cateva seri de boardgames, la mine acasa (sau la un boardgame space), doar pentru cei care doneaza.

Pun eu la dispozitie casa, masa, suc, rontanele, vreo 10 boardgames (Catan, Monopoly, Risk, Game of Thrones, Cards against Humanity, Power Grid, Saboteur 1&2, Ticket to Ride), jocul de fotbal de masa de la SectorBall, kinectul + xbox 360. In plus, saptamana asta am in teste o imprimanta 3D, de la un prieten, asa ca ne putem juca putin de-a inginerii.

Cand? Sambata, 23 iulie, de la ora 11.  Intr-o seara din timpul saptamanii 1-5 august 2016. 

 

Daca, printr-o minune prieteneasca, vor fi mai multi doritori decat locuri la masa din bucatarie, facem 2 intalniri de boargames & fun. Sau schimbam locatia, la vreun boardgames cafe.

Link-ul de donatii e asta.

Citeste si asta

Intrebari si raspunsuri despre Legea Voluntariatului

Un scurt interviu cu Anca Nastase, Director Executiv Federatia VOLUM, initiator si promotor al noii …

Comentezi ?