Home / Online / Pokemon Go e noua vedeta din online

Pokemon Go e noua vedeta din online

In caz ca va simtiti prea batrani sa intelegeti Snapchat sau prea conservatori pentru Prisma, stati sa va zic ce face Pokemon Go, aplicatia de mobile care a zapacit deja internetul, desi s-a lansat abia acum o saptamana, intai in Australia, sa fie sigur ca nu evadeaza pokemonii pe alte continente. 

Culmea e ca ideea asta a fost prezentata ca pacaleala de 1 aprilie, acum vreo 2 ani

Ce e aplicatia Pokemon GO ? Un fel de treasure hunt combinat cu realitate virtuala si gamification, pe telefon.

Wikipedia: “is a free-to-play augmented reality mobile game developed by Niantic for iOS and Android devices. It was released in beta in July 2016. The game allows players to capture, battle, train, and trade virtual Pokémon who appear throughout the real world.”

Instalezi, intri in aplicatie si pleci prin oras dupa monstruleti si maimutoaie virtuale, ascunse prin tot felul de locuri de prin cartier. Primul care ajunge la monstrulet castiga puncte sau upgrade-uri care se pot folosi doar in joc, ceilalti castiga experienta de a face miscare prin oras, alergand dupa fantome si CP-uri (combat points), HP-uri (health points), candy (abilitati specifice fiecarui Pokemon) sau stardust (un fel de unitate de masura pentru CP-uri). Dupa ce prinzi un Pokemon din asta, il plimbi pe la “Poke Shops” (locatii fizice, presetate in aplicatie), il “antrenezi” si-l trimiti sa se bata cu alti pokemoni, pentru ca …ce altceva poti sa faci cu un monstru virtual?

Din cate am citit, nu poti sa-i dai drumul in libertate, sa fie asaltat de alti nebuni cu prea mult timp liber si baterie la telefon. 

Asta ar fi varianta mult simplificata a mecanismelor din spatele aplicatiei. Daca n-ati inteles nimic, cititi instructiunile de aici, sunt explicate pe larg. Sau ar mai fi varianta in care nu va intereseaza chestia asta si va vedeti in continuare de treaba voastra. 

Pokemon-GO-Pikachu-796x442

Cateva articole cu vesti bune sau alarmante despre Pokemon GO:

Download-urile aplicatiei au depasit pe cele ale Tinder. Chiar daca se compara rata de install a unei aplicatii devenite virale cu cea a unei aplicatii deja cunoscuta, e interesant de vazut cati oameni prefera sa alerge prin oras dupa monstruleti in loc sa stea acasa si sa dea verdicte pe baza de selfie-uri. Nu de alta, dar a ajuns deja pe primul loc la downloads in SUA.

Ca veni vorba de alergat, se pare ca au aparut primele cazuri de extenuare fizica, cauzate de prea mult efort fizic facut de catre jucatori. In sfarsit, o aplicatie care scoate oamenii din case si ii pune sa alerge prin oras ca la maratoane, unde pot castiga si oamenii normali, nu doar kenienii cu picioare iuti! (pentru lenesii bogati, exista si varianta de a plati pentru ca pokemonul sa vina la tine, sa te astepte la parter cu cateva CP-uri.)

Desi a aparut doar de o saptamana, infractorii profita deja de neatentia fraierilor care stau cu ochii doar in telefon, asa ca ii asteapta langa pokemon si le fura banii sau obiectul muncii.

kidnapp pokemon

Deja au aparut un fel de intruniri pokemongo-iste (?), pentru cei care au chef de peste proaspat pescuit in portul Sydney sau chef de ingramadeala in poze de pus pe Facebook.

Momentan, aplicatia nu e oficial disponibila in Romania, dar asta nu inseamna ca baietii destepti de pe reddit nu au gasit o modalitate de a o instala.

Iata si video-uri cu pustani din Romania iesiti la vanatoare de pokemoni. Abia astept primul Plogger (pokemon vlogger) si, mai ales, prima campanie pe Pokemon Go, intr-un mall, parc sau prin Centrul Vechi.

 

Comentezi ?