Home / Filme / As organiza un “Purge Day” cu politicieni, dar altfel

As organiza un “Purge Day” cu politicieni, dar altfel

Am fost aseara la CinemaCity sa vad “Noaptea Judecatii. Alegerile/The Purge. Ellections” si m-am convins ca  nu e deloc o idee buna sa implementezi asa ceva, nici macar in gluma.

O noapte intreaga in care oricine are voie sa faca orice infractiune doreste, chiar si crima, s-ar transforma intr-un mecanism de distrugere in masa, pentru ca cei bogati si corupti s-ar baricada temeinic si s-ar folosi de ocazia asta pentru a-si elimina adversarii politici sau economici, iar cei saraci ar fi in continuare victimele pshihopatilor agresivi, iesiti la vanatoare de oameni si “murder turism”. 

Daca in primele 2 filme din seria Purge existau exceptiile (sau mai degraba interdictiile, un fel de super imunitate) de a nu ataca oficiali ai guvernului si de a nu folosi arme de nivel 4 (grenade, explozibil, bazooka, bombe si sosete nespalate), in ultima parte se renunta la prima exceptie, cea de a nu ataca politicieni, tocmai pentru a permite actualilor politicieni aflati la putere sa o asasineze pe principala adversara si contestatara a “noptii judecatii’, senatoarea Charlie Roan, ea insasi victima a unui Purge in care si-a pierdut familia.

Cam asta e sinopis-ul filmului, pe care vi-l recomand sa-l vedeti, daca va place genul asta si daca aveti chef sa sariti din scaun de cateva ori (eu am tresarit de vreo 3 ori).

Acum sa va spun cum as adapta Purge Day in Romania, doar pentru politicieni. Simplu si util.

N-as pastra in nici un caz partea cu violentele si infractiunile devenite legale pentru o noapte, in schimb as face un Purge Week, doar pentru parlamentari, ministri, sefi si sefuti de comisii, presedinti de consilii judetene, primari si consilieri locali: un fel de combinatie intre “Scoala ALTFEL” si “Adopta un politician”.

In loc de crime si abuzuri fizice: munca, sub atenta supraveghere :)

O zi sau saptamana in care toti astia care dau legi, ordonante si decizii fara sa stie prea multe despre realitatea din afara vilei sa fie propusi, votati si obligati sa stea cate o zi intr-un job de om normal, no middle management, pe job-uri la care n-ai nevoie de foarte multe cunostinte ca sa faci task-urile de zi cu zi.

Ah, ce l-as mai trimite pe Dragnea sa mustaceasca vreo 2-3 zile la volanul unui autobuz pe o ruta comunala, cate 3-4 drumuri pe zi, fara aer conditionat, sa stea toata ziua pe un scaun jerpelit, inghesuit de sarsanale si in miros de varza murata, sa vada si el cum e pe drumurile patriei, atat de neglijate de guvernele din care a facut parte. Ce l-as mai trimite sa care moloz pe un santier sau tina locul unui ingrijitor de cimitir, sa dea la sapa printre morminte, ca vada si el cum e sa muncesti printre aia care te-au votat.

Ce-as mai vrea s-o vad pe Gabi Firea in rol de controlor RATB, in caldura asta, pe traseul tramvaiului 32, sa vada si ea cu ce rable se plimba bucurestenii pana in centru, s-o vad cum transpira in timp ce se cearta cu gura ei mare cu un cetatean care n-a platit in viata lui un bilet la RATB, s-o vad pe urma cum se inghesuie in 33Oricenumar de dimineata si seara, cand oamenii care au joburi adevarate se simt ca niste sardine asfixiate.

Ce l-as mai trimite pe Calin Popescu Tariceanu sa se plimbe cu masina de gunoi sau sa stea 12 ore in picioare, la casieria Mega Image sau la un butic de cartier,  sa-i mai dispara ranjetul ala de vulpe ipocrita, dupa ce ar termina o tura de 12-24 ore ca paznic de noapte, intr-un depozit de la marginea Bucurestiului.

Ce-as mai vrea sa-l vad pe Ponta vanzator la o gogoserie, la 45 de grade, sau copywriter junior, inghesuit intr-un colt, la o agentie mica, sa-l toace la cap accountii si omul de la client, pentru ca nu a fost in stare sa produca un text original sau macar ceva care sa nu fie o banalitate.

Sa vada si ei cum traiesc si muncesc oamenii normali, simpli si fara privilegii, care nu fac parte nici din grupul bogatilor, nici din clasa domnitoare a politicienilor cu impresii si tupeu de boieri atotputernici.

Trailerul acestui film, in cinematografe de vinerea asta. Pana atunci, gandeste-te la ce politician ai trimite la munca, pentru cateva zile …

Citeste si asta

„Christopher Robin şi Winnie de Pluş” e de fapt un film pentru adultii care sufera de burnout

L-am vazut saptamana trecuta, mai degraba din nostalgie, curios sa vad daca continuarea animatiei din …

Comentezi ?