Home / Diverse / Cum se citeste CP despre patriarhul Dani€l si titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica din Bucuresti

Cum se citeste CP despre patriarhul Dani€l si titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica din Bucuresti

WTF zilei de ieri a fost anuntul ca patronul SC biserica ortodoxa SRL, preamagnatul Dani€l, ar primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica din Bucuresti, pentru ca, nu-i asa, biserica a avut mereu o legatura buna cu stiintele exacte, inginerii, inventatorii, chimistii sau informaticienii.

Desi speram sa fie o gluma proasta sau o stire falsa, astazi s-a si intamplat nefericitul eveniment, nu in incinta Politehnicii, asa cum era normal pentru o asemenea ocazie, ci in “Muzeul Patriarhilor din Reședința Patriarhală, în prezența rectorului Mihnea Costoiu și a președintelui Senatului Universității, Ecaterina Andronescu”. patriarhul daniel honoris causa

Si pentru ca nesimtirea sa fie maxima, de ambele parti, au transmis si un comunicat de presa, prin care sa se laude reciproc pentru o noua mizerie cu miros de politica. Pentru cei care nu stiu sa citeasca printre randuri si bullshit-uri, am primit pe adresa redactiei varianta corecta si sincera a comunicatului de presa care contine textele ambelor parti.

Iata ce scrie in comunicatul public (cu italics) si cum se citeste el, intr-o realitate paralela.

Incepem cu tanti Cati Andronescu, de la comitetul educational al PSD.

Senatul Universității Politehnica a luat în unanimitate această decizie.

Toti din senat sunt niste catelusi fricosi, marionetele mele, nici macar unul n-a avut curajul sa se ridice impotriva acestei decizii ironice, ilogice si fara nici o legatura cu realitatea

Pentru mine este o mare onoare să vă înmânez, astăzi, împreună cu domnul rector, însemnele titlului de Doctor Honoris Causa.

Da, si rectorul este marioneta mea, face ce-i spun eu, ca de aia l-au protejat de atata timp. Va dau hartia asta pentru ca stiu cat de mult va plac titlurile lungi si pompoase, la fel cum va plac zorzoanele aurite si limuzinele scumpte

Dați-mi voie să vă mărturisesc că am fost extrem de impresionată de proiectele pe care Preafericirea Voastră le-ați dedicat acestei țări, fie în calitate de profesor, fie în calitate de Mitropolit al Moldovei și Bucovinei sau în calitatea pe care astăzi o aveți și către care noi ne plecăm cu respect frunțile, aceea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Hartia si titlul asta nu vin degeaba, sper ca o sa va respectati angajamentul de a manipula, la randul vostru, gramada de babe credule care stau la cozile de la bisericile din Romania, mai ales cele din Moldova si Bucovina, da ?

Pentru noi este o onoare să vă înmânăm această diplomă, pentru că Școala și Biserica întotdeauna au lucrat împreună pentru generația tânără sau mai puțin tânără, iar acest fapt este important”, a mărturisit Ecaterina Andronescu.

Imi pare rau ca nu mai sunt ministru al educatiei, ca va dadeam ceva mai mare, cu zorzoane. PSD-ul si popii au lucrat impreuna in campaniile electorale, pentru strangerea de voturi de la generatia batrana si mai putin batrana, iar acest fapt este important, mai ales daca vreti sa mai primiti bani ca sa terminati catedrala rusinii neamului, a marturisit Ecaterina Andronescu, acest Iliescu al Politehnicii Bucuresti.

Partea patriarhului Dani€l

„Acceptăm aceste doctorate Honoris Causa pentru a sublinia importanța legăturii dintre Universitate și Biserică pentru binele comun al societății noastre.”

Multumesc pentru hartie, o s-o adaug la teancul de diplome (serios, chiar are o gramada de titluri, diplome si distinctii) pe care le-am strans de-a lungul timpului si va asigur ca biserica si PSD-ul isi vor continua colaborarea electorala, mai ales acum, in pragul alegerilor, pentru binele si prosperitatea fiecarei parti implicate.

Apreciem foarte mult performanțele Universității Politehnica din București, dar și faptul că această universitate are o biserică ortodoxă cu hramul Sfântul Grigorie Palama care este unul dintre cei mai mari teologi ortodocși ai comuniunii dintre Dumnezeu Creatorul și întreaga creație”, a spus Preafericitul Părinte Daniel.

Sa stiti ca o singura biserica in ditamai campusul facultatii e cam putin, dupa ce castigati alegerile trebuie sa vorbim cu Dragnea despre asta, sa mai facem una pe deal, la intrarea dinspre splai.

„O dezvoltare a cercetării interdisciplinare referitoare la dialogul dintre teologie, filosofie și știință se cultivă acum inclusiv în cadrul Universității Politehnice din București. Sunt mulți absolvenți ai Politehnicii care au urmat și cursurile Facultăților de Teologie Ortodoxă.

Avem si noi cativa studenti care au dezertat din politehnica (primii 7 ani sunt grei, pana treci de anul 3) si au venit la teologie, pentru ca aici nu deranjeaza nimeni studentii cand vor sa faca orgii in camine.

Totodată, există manifestări academice și proiecte de cercetare în domeniul interdisciplinar. Merită semnalat faptul că prin activitatea Centrului de Dialog și Cercetare în Teologie, Filosofie și Știință al Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul a Universității din București există o cooperare cu profesori de la alte universități (Universitatea de Medicină și Farmacie, Academia de Științe Economice), inclusiv cu cadre didactice de la Universitatea Politehnică din București”, a arătat Patriarhul Daniel în prelegerea Sa.

Sa nu v-o luati in cap ca diploma asta de la Politehnica e un lucru nemaipomenit sau ca ne-ati facut cine stie ce mare favoare, avem aranjamente similare si cu PSDisti din ASE sau Medicina, mi-am intins tentaculele peste tot.

cati si patriarhul daniel

Acest articol este un pamflet, bineinteles. Doar nu credeti ca Dani€l e ahtiat dupa bani si PSDistii dupa voturile de la sate.

Citeste si asta

Ce putem face pentru ca guvernul Ciolos sa ramana si dupa alegeri? Cateva idei

Ma macina intrebarea asta de cateva saptamani, dar abia de aseara m-am enervat cel mai tare. Mai …

Comentezi ?