Home / Personal / “If you find yourself in a fair fight, you didn’t plan yourself properly”

“If you find yourself in a fair fight, you didn’t plan yourself properly”

Nu prea retin sau reactionez eu prea bine la citate, dar si cand imi atrage unul atentia, il pun pe facebook si abia apoi pe blog, ca sa-l mai gasesc si alta data (chit ca Facebook tocmai a dat liber la cautarile prin trilioane de statusuri publice).

Citatul original e “If you find yourself in a fair fight, you didn’t plan your mission properly” se pare ca este colonelul David Hackworth, veteran american, activ in razboaiele dintre Coreano-American si cel din Vietnam, pentru care a primit mai multe medalii si distinctii militare.

Am vazut citatul aseara, la meet-up-ul Product Tank Romania, in prezentarea lui Vladimir Oane, care a combinat idei de strategie de produs cu elemente de strategie militara, inspirate din tacticile lui Hannibal.

Cred ca abordarea asta mi-a atras atentia tocmai pentru ca, din povestile din copilarie, am fost invatati cu eroii care ies mereu la lupta dreapta, parte-n-parte, de la egal la egal.

O competitie onesta, bazata pe egalitate de sanse si starting points, dar gresita din punct de vedere tactic sau strategic, daca nu te bazezi pe research, pregatire sau pe vreun avantaj competitiv care poate face diferenta, in orice fel de lupta. Asta daca vrei sa (sa fii sigur ca) castigi.

As mai putea continua cu comparatiile si paralelele, dar cred ca citatul in sine e destul de explicit.

Las doar cateva alte citate inspirate din strategii militare, pe care le-am gasit aici si aici, unde gasiti si niste sfaturi, in caz ca va jucati Medieval Total War.

  •  If the enemy is in range, so are you.
  • The graveyards are full of indispensable men. Charles De Gaulle
  • If you find yourself in a fair fight, your tactics suck.
  • The more you sweat in peace, the less you bleed in war.
  • Try to look unimportant; they may be low on ammo.
  • War is a competition of incompetence – the least incompetent usually win.  Pakistani General Tiger, after losing Bangladesh
  • The important things are always simple. The simple things are always hard.
  • Professionals are predictable. It’s the amateurs who are dangerous.

Citeste si asta

Azi imi place: Ramsay Bolton canta bine

Reiau seria de articole cu cate o chestie de care pot sa spun negru pe …

Comentezi ?