Home / Diverse / 5 chestii misto cu si despre romanii de la Olimpiada

5 chestii misto cu si despre romanii de la Olimpiada

Cateva chestii misto legate de prezenta romanilor la RIO, pe care le-am adunat in ultimele 2 saptamani de refresh pe Facebook si Feedly.

In ordinea aparitiei: COSR a intrat in anul 2015 2016, prin lansarea unei aplicatii mobile, pe iOS si Android, care “permite aflarea ultimelor noutati legate de componentii delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, dar si urmarirea in timp real a performantelor acestora in timpul competitiei. Mai mult, aceasta aplicatie ofera si un istoric al fiecarui sportiv, dar si informatii de interes general.”

Aplicatia poate fi gasita in App Store si Google Play sub numele de “Team Romania”, un nume standardizat pentru toate echipele prezente la olimpiada.

Ce e interesat si in acelasi timp ciudat e ca aplicatia a fost creata “cross-platform”, are acces la aceeasi baza de date cu a site-ului COSR, de unde si look& feel-ul de web view mutat pe mobile. Aplicatia e intr-un soi de beta public, mai urmeaza cateva modificari si updates de platforma, in special pe partea de push notifications legate de activitatea atletilor romani.

Mi-ar fi placut sa fie o aplicatie cu elemente de interactivitate (mesaje de sustinere atleti, favorites, concursuri, previziuni), nu doar o aplicatie cu rol informativ (in real-time). Poate la versiunile viitoare, cand poate vor rezolva si problemele legate de ASO.

Shameless promo: workshop App Store Optimization pe 23 septembrie.

A doua: Sandra Izbaşa şi jurnalistul Costin Deşliu realizează o emisiune din Satul Olimpic din Brazilia. O emisiune de reportaje şi interviuri în exclusivitate cu sportivii români, realizate în direct din Satul Olimpic de la RioTVR 1 şi TVR HD pe 1, 2, 4 şi 5 august, de la ora 21.10. Poate se leaga cumva cu aplicatia COSR.

A treia: Pentru ca nu era indeajuns de multi talentat si extra ocupat pe mai multe domenii, bloggerul cercetator profesor cantaret de folk si producator muzicalMarius Matache mai face si o emisiune la radio RFI. Emisiunea a inceput deja , se numeste Bilanț Olimpic, este difuzată sâmbăta, “începând cu ora 10:10 la RFI România. RFI este disponibil în FM în şase oraşe din România – Bucureşti (93.5 FM), Iaşi (97.9 FM), Craiova (94 FM), Sibiu (89 FM), Cluj-Napoca (91.7 FM), Timişoara (96.9 FM) – şi Chişinău (107.3 FM). De asemenea, poate fi ascultat şi online pe www.rfi.ro sau prin intermediul aplicaţiei mobile disponibile pe Google Play.”

A patra: Nici Mircea Mester nu se plictiseste, nu i-a ajuns seria de articole in care povestea, cu sarcasm si umor, meciurile de la Campionatul European de Fotbal, asa ca a anuntat ca mai face o repriza de articole pe canapea, despre ce fac romanii la RIO.

A cincea: Elenei Ciric (aka Minxeee) i s-a facut dor de RIO si Copa Cabana, asa ca revine in Brazilia, ca voluntar pe partea de organizare a Jocurilor Olimpice. Pana apar articolele pe blog, va invit sa o urmariti pe Facebook, ca sa vedeti cum arata Olimpiada prin ochii unei romance prezente in backstage :)


Cam atat. Hai Romania, sa va intoarceti acasa toti, sanatosi si cu ceva medalii!

 

Citeste si asta

BrickStand: afacere cu mini stadioane din lego

Uite o idee la care nu m-as fi gandit. Sau daca mi-ar fi trecut prin …

Comentezi ?