Home / Fun / Barza de la Schitu Golesti ar trebui anchetata de catre autoritati

Barza de la Schitu Golesti ar trebui anchetata de catre autoritati

Probabil ati auzit de povestea recenta a unei berze din comunca Schitu Golesti, judetul Arges, al carui cuib a fost mutat sau daramat de pe stalpul pe care locuia de mai bine de 21 de ani, in urma unui ordin de ministru.

Urmariti acest material video de pe DIGI 24, care trateaza intr-un mod foarte serios aceasta incalcare a proprietatii pasaresti, dar si a linistii publice a oamenilor din mica asezare argeseana.

Dupa cum ati putut observa, barza a scapat ieftin, doar cu distrugerea domiciliului pe timp de primavara-vara, dar consecintele actiunilor sale ar fi trebuit sanctionate si mai grav de catre autoritati, in special de DNA, ANAF, Protectia Copilului, OPC si Directia Vamilor. Toti ar trebui ar trebui sa fim egali in fata legilor, chiar daca unii vin doar in vacanta de primavara-vara, dupa care pleaca si se bronzeaza in tarile calde.

Iata cateva motive:

Nerespectarea dispozitiilor unei autoritati publice si delapidare indirecta din banii satenilor. Barza nu respecta ordinul unui ministru in functiune de a-si muta resedinta in alta parte, ceea ce a obligat primaria din comuna sa scoata bani din bugetul public pentru ca niste profesionisti in dorelism sa distruga cuibul, in incercarea lor de a-l muta intr-o noua locatie, aprobata la nivel european.

Santaj emotional. Face babele sa planga mai ceva ca la showurile lacrimogene de la PROduct placement TV . Doamnele din video-ul DIGI24 au varsta respectabila, la care nu este recomandat sa fie expuse la asemenea drame socialo-pasaresti, in afara emisiunilor cu scop declarat de “divertisment’.

Tulburarea linistii publice. Timp de 21 de ani a tot deranjat un vecin, care se vede acum razbunat, dupa atatia ani. Intrebarea este daca mosul a facut constestatie de la inceput si abia dupa 21 de ani s-au luat masuri, sau mosul e subtil si se refera la ce i-a adus barza acum 21 de ani, pe prispa casei, intr-un scutec maro si urat mirositor.

Lipsa autorizatiilor de constructie. Actionand asemenea unui infractor periculos, se pare ca barza nu avea autorizatie de constructie nici pentru primul cuib, dar, mai ales, nu va avea nici pentru urmatorul, pe care satenii se asteapta sa-l construiasca pe alt stalp, din fonduri si surcele proprii, nedeclarate la stat.

Neplata taxelor la stat. ANAF-ul ar trebui sesizat in aceasta situatie, intrucat barza nu si-a platit celebra “taxa pe stalp”, inventata de geniul in economie si administratie publica Victor Xeroxel Ponta, dar nici taxa radio-TV din care supravietuieste TVR-ul, chit ca acel cuib nu era racordat la reteaua electrica sau alte utilitati.

Bonus: desi satenii o banuiesc ca ar fi o barza care stie sa citeasca, ignora cu nesimtire indicatiile lasate de un vecin care avea un carton albastru si un market negru in plus. Probabil din cauza greselilor gramaticale …

barza indicator

 

Citeste si asta

Propunere: la urmatorul protest sa se organizeze o editie speciala Masterchef

Tocmai am ajuns acasa, dupa aproape 2 ore de stat la protestul din seara asta, …

Comentezi ?