Home / Online / Senzational! Reportajul care iti poate schimba parerea despre sport.ro

Senzational! Reportajul care iti poate schimba parerea despre sport.ro

Informatie in exclusivitate, un adevar socant iese la iveala: se pare ca la sport.ro nu sunt angajate doar maimute innebunite dupa titluri bombastice scrise cu CAPSLOCK! 

Pare incredibil, dar sunt banuieli ca unii angajati la televiziunea de sport cu cele mai multe semne de exclamare ar fi capabili de ceva pe cale de disparitie: jurnalismul sportiv si, mai grav, reportaje multimedia.

Tot ceea ce credeai despre babuinii cu tastaturi defecte ar putea fi acum doar o generalizare bazata pe fapte reale si titluri exagerate, dar vestea incredibila e ca pentru unii inca mai exista speranta!

In conditiile in care site-ul fara Adblock arata asa, un articol de genul asta pare un dribling gratios pe langa o gramada de faulturi in noroi.

Iata materialul incendiar de decent facut despre Academia de fotbal a lui Gica Hagi, realizat probabil sub biciul nemilos al unui redactor inconstient (sau curajos?), care s-a trezit amnezic si a uitat sa apese pe CAPSLOCK.

Revenind. Mi-a placut “Hagi Football Factory”, un reportaj decent, realizat de sport.ro pentru Stirile Pro TV, in care prezinta informatii interesante, fara exagerari chinuite sau  cancanuri despre realizarile, planurile si organizarea celei mai bune academii de fotbal din Romania.

Cineva de la departamentul de online a descoperit concepte revolutionare: integrarea cu social media, parallax scrolling, imagini mari de background pentru fiecare capitol, ba chiar si un pic de responsive design.

Toate in site-ul asta, care vine la pachet cu un video de 30 de minute care se gaseste pe alta pagina, ASTA, pentru ca e mai usor sa plimbi vizitatorii prin alte pagini, pentru vizualizari, decat sa activezi optiunea de embed si sa faci un lucru bun, pana la capat.

Cateva idei interesante din articol:

La numai 5 ani de la infiintare, Academia Hagi a dat 110 jucatori la toate loturile nationale de copii si juniori. Pustii lui Hagi au batut record dupa record la titlurile castigate de toate categoriile de varsta. Sala de trofee aduna deja zeci de Cupe cucerite la turneele amicale, precum Cupa Stelelor Estului sau Talent Cup. Dar si premiile individuale ale celori mai buni pusti din academie.

“Am castigat pana acum 9 titluri de campioni, 4 titluri de medaliati cu argint si 6 medalii de bronz” Lucian Burchel, director tehnic Academia Hagi.

In fiecare saptamana, Academia isi alege pustiul cu cele mai bune rezultate si se lauda cu el la intrarea in hotel. Angajatii se ocupa de supravegherea copiilor. Pustii trebuie sa predea seara telefoanele si laptopurile inainte de culcare, pe care le primesc inapoi dimineata.

Rezultatele slabe din ultimii ani de la BAC nu s-au vazut si la Academia Hagi. Aproape toti au luat examenul in 2014, si fiecare dintre cei admisi a ajuns si la facultate.

Aproximativ jumatate din bugetul clubului pe un an vine din contractele de sponsorizare obtinute de brandul Hagi. Mancarea zilnica pentru jucatori si autocarele au fost obtinute in acest fel.

Academia a incasat in total peste un milion de euro pentru Iancu, Tosca si Tarnovan, transferati la Steaua. Chitu a plecat pentru 700.000 euro la Valenciennes, in Franta. AS Roma a platit 200.000 euro pentru Vana si Balasa, iar CSU Craiova a achitat aceeasi suma pentru Băluță.

“Cati ani mai avem sa fim peste academii precum Milan sau Barcelona? Eu cred ca noi suntem la nivelul lor. Daca i-am si batut. I-am batut pe Inter, pe Juventus i-am batut, cand am concurat cu Barcelona am facut egal, pe Real Madrid i-am batut, pe Galatasaray ii batem. Nu avem nimic de invidiat, conditiile sunt la fel, investitia e la fel, bugetul e acolo, e aproape, cu cheltuielile cam acolo suntem”, explica Hagi.

Citeste si asta

Concurs: 2 bilete la FCSB – Craiova!

In urma unei combinatii rezultate din amabilitatea LPF si prioritatile mele de hacking civic pentru week-end-ul …

Comentezi ?