Home / Evenimente / Metroul din Drumul Taberei ar putea fi gata in 2016

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi gata in 2016

Cel putin asa zice domnul inginer Mihai Divlan, responsabil tehnic cu executia din partea constructorilor Astaldi si FCC Construcción, intr-un reportaj pe Hotnews. 

Tunelurile finalizate de la Academia Militara si pana la Raul Doamnei. 6 din 9 statii sunt aproape gata la nivel de structura

Acum, la inceputul lunii februarie, Varvara a fost demontata si ridicata din punctul de scoatere dinaintea statiei Raul Doamnei, ultima statie de pe traseul din Drumul Taberei. In total, Varvara a forat numai putin de 2.820 de metri liniari si a lasat in urma ei aproape 1.880 de inele de beton.

Termenul de finalizare: 2015 pentru structura, 2016 pentru intreg proiectul / Metrorex va trebui sa contracteze noi servicii pentru montarea echipamentelor, caii de rulare si finisajul statiilor

Acum, cu toate intarzierile acumulate in 2012 si 2013, planurile autoritatilor de la transport este sa finalizeze lucrarile pana la finele anului 2016.

Actualele contracte pentru executia structurilor la tunele si statii ar trebui sa se incheie pana la sfarsitul acestui an, astfel incat in anul ce urmeaza atentia sa se concentreze pe montarea caii de rulare, a echipamentelor necesare, precum si finisarea statiilor.

In plus, Metrorex trebuie sa mai achizitioneze si material rulant, adica noi trenuri care sa intre in reteaua Bucuresteana.

Norocul locuitorilor din cel mai inghesuit cartier al capitalei n-a venit de la guvern sau primarie, ci din la fondurile generoase ale Uniunii Europene, asa ca mai avem aproximativ 2 ani de glumit pe seama metroului din Drumul Taberei, dupa care putem trece la alte cartiere marginase,  linia de metrou spre aeroportul Otopeni sau  autostrada DNA-Jilava.

Cam asa ar putea arata, in vreo 2 ani, metroul lucrului bine sapat de Varvara si Filofteia. metrou drumul taberei

Comentezi ?