Home / Fun / 5 efecte ale aparitiei librariei Carturesti din Centrul Vechi

5 efecte ale aparitiei librariei Carturesti din Centrul Vechi

Dupa cum probabil ati aflat de la prietenii de Facebook care au citit macar o carte in ultima luna, joia asta se va deschide in Centrul Vechi o noua librarie-ceainarie din grupul Carturesti, care va arata ca o puscarie cu 6 niveluri, mult alb, parchet, nuante de gri si multe rafturi de carti in loc de celule.  Nu vor lipsa gardienii “va pot ajuta cu ceva?”.

carturesti centrul vechiAceasta aparitie nu este foarte bine vazuta de catre proprietarii localurilor din Centrul Vechi, care se tem ca noua librarie le va fura clientii asa cum TVR Cultural si Mezzo rup si acum audientele TV.

Iata cateva posibile probleme si efecte foarte probabile.

1. Barurile de striptease vor da faliment, tinerii preferand sa citeasca o carte erotica la lumina unei lumanari aromate, in intimitatea propriei garsoniere confort 4, pe fundal de jazz contemporan.

2. Vanzarile de bauturi alcoolice se vor reduce drastic, bodegile cu figuri de carciumi de lux fiind nevoite sa introduca in meniu shot-uri de Turkish Apple Cherry Vanilla sau Fruit Infusion Rose Lips, servite in ceainic vintage, cu mesaje motivationale.

3 Centrul Vechi va mirosi a tei, goji si cerneala de tipar. De joia viitoare, toata lumea care va merge in centrul vechi se va inghesui sa cumpere carti si ceai, din banii de shot-uri, shaorma si bumpti-bumpti.

4. Shaormeriile vor fi nevoite sa se adapteze si sa introduca meniuri pentru intelectuali (falafel “Eminescu”, cu carne de somnoroase pasarele, frunze de tei si sos de epigonii, sandwich “Sadoveanu”, cu carne de hangita si foi descriptive de natura vie sau burger “Dan Puric” raw, facut in sange de roman autentic, asezonat cu truisme verzi si un strop de mima).

5. Hostesele si dansatoarele despuiate nu vor mai dansa lasciv, sus-pe-bar-sus-pe-bar, ci isi vor infierbanta clientii imbracate in ie, cocotate pe un teanc de carti, abordandu-i cu citate din Paolo Coelho, Haruki Murakami, Radu F Constantinescu si cine o mai candida la premiul No Bell pentru literatura.

O sa fie greu …

Citeste si asta

Propunere: la urmatorul protest sa se organizeze o editie speciala Masterchef

Tocmai am ajuns acasa, dupa aproape 2 ore de stat la protestul din seara asta, …

2 comentarii

Comentezi ?