Home / Intrebari / Hamza: mercenar sau fotbalist profesionist?

Hamza: mercenar sau fotbalist profesionist?

younes_hamzaPentru cei care nu stiu, fostul atacant al Petrolului, plecat pentru scurt timp prin Bulgaria, la Botev Plovdiv, a avut in vara asta negocieri de transfer la Steaua si Lugororets, cele doua echipe urmand sa se intalneasca in seara aceasta (de la 21:45, pe Digisport, DolceSport si TVR1),in playoff-ul pentru grupele Champions League. 

Declaratia care mi-a atras atentia a fost urmatoarea:

“Domnului Argăseală i-am zis, într-adevăr, că voi semna cu Steaua, însă numai dacă nu primesc o propunere mai bună din altă parte. A doua zi dimineaţă, Ludogorets m-a ofertat. Am fost corect şi i-am anunţat pe români că voi semna cu cei de la Razgrad. Steaua n-a renunţat şi a făcut o nouă ofertă, una mai bună decât cea iniţială a lui Ludogorets. Numai că bulgarii au plusat şi ei şi Steaua a ieşit din cursă. Nu e vina mea că Ludogorets mi-a oferit mai mult şi chiar nu e problema mea că românii trag de fiecare euro din cauza problemelor pe care le au la nivelul conducerii”.

“Nu voi regreta niciodată că am semnat cu Ludogorets. E alegerea mea şi ştiu că n-am greşit făcând asta. Până la urmă, sunt fotbalist profesionist, adică joc fotbal pentru bani. Cei de la Steaua n-au fost serioşi, au negociat timp de trei săptămâni, în timp ce cu Ludogorets am rezolvat totul în două zile. Am auzit că în România se spune că m-au luat doar ca să dea Stelei o lovitură. Atunci de ce sunt folosit?”, a încheiat Hamza.

Si de aici cateva intrebari:

  • Avand in vedere anuntul initial, cat de etic e ca Hamza a semnat totusi cu bulgarii, pe un salariu ceva mai mare ?
  • Cat de mult se va oftica Argaseala, daca Hamza va da macar un gol contra Stelei?
  • Asa se definesc jucatorii profesionisti: “cei care joaca fotbal pentru bani” ?

Usor off-topic: cat de normal ti se pare ca suporterii dinamovisti sa tina cu bulgarii, doar pentru ca joaca impotriva Stelei (si la bulgari joaca un fost dinamovist, Cosmin MOti), care poate aduna cateva puncte la coeficientul UEFA al Romaniei, ajutand, indirect, urmatoarele campanii de calificare ale altor echipe care se vor clasa pe primele locuri din Romania?

 

 

 

Citeste si asta

Concurs: 2 bilete la FCSB – Craiova!

In urma unei combinatii rezultate din amabilitatea LPF si prioritatile mele de hacking civic pentru week-end-ul …

Comentezi ?