Warning: include_once(/home/clickerr/aurasmihai.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/clickerr/aurasmihai.ro/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/home/clickerr/aurasmihai.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php74/usr/share/pear') in /home/clickerr/aurasmihai.ro/wp-content/advanced-cache.php on line 22
Ce sa scrii despre un telefon decent ?
Home / Gadgets / Ce sa scrii despre un telefon decent ?

Ce sa scrii despre un telefon decent ?

Samsung-Galaxy-CoreInitial am vrut sa scriu despre cat de greu e sa te re-obisnuiesti sa folosesti un telefon cu ecran normal, de 4,3 inch, dupa ce ai butonat aproape 6 luni un Samsung Note3, care, desi e aproape cat o tableta, e cam sensibil si are frica de inaltime, ceea ce nu l-a oprit sa-si faca un prea frumos cucui pe ecran, atunci cand a cazut de pe masa.

Urmarea: 2 saptamani de plimbat pe la service-uri de telefoane, pentru estimari de pret sau cautari de piese in stoc, timp in care am butonat un Samsung Galaxy Core, primit in teste aproape imediat (avantajul de a fi blogger plangacios pe Facebook). 

Intre timp, am revenit la Note3, ma simt din nou ca un hipster atunci cand tin telefonul cu 2 maini, nu ca ceilalti din mainstream, care ajung cu degetul mare in coltul de sus al ecranelor. Pentru curiosi, schimbarea de display de Note3 dureaza cam o ora la EDS (service autorizat Samsung), dar costa cat jumate de telefon: 650 RON.

Revenind la Galaxy Core, ar trebui sa scriu un articol despre Galaxy Core si mi-am dat seama ca e un telefon al naibii de normal. Atat de normal incat pare plictisitor, prin comparatie cu S5 sau Note3, care pot umple cateva pagini numai cu noutatile sau optiunile specifice fiecaruia.

Samsung Galaxy Core, in schimb, e ca baiatul ala cam pampalau, din filmele cu liceeni, care sta undeva prin ultimele banci, care isi face treaba bine, primeste numai note de 7-8, nu prea iese in evidenta, nu atrage priviri si suspine din partea fetelor, dar pe care stii ca te poti baza, daca ai nevoie de ajutor, daca trebuie sa muti ceva sau mai ai nevoie inca un jucator in echipa de fotbal, ca sa fie echipa completa. Un fel de Ionica, din “Liceenii“. Daca n-ai bani de Stefan Banica Junior, te multumesti si cu colegul lui de clasa.

Ce dotari are? 

Baterie de  2100mAh, indeajuns incat sa ma tina pana pe la 7-8 seara, in ritmul meu de utilizare frecventa de internet mobile si wireless. 

Procesor dual-core de 1200 Ghz, pe care te poti baza ca totul se misca normal, fara blocaje sau timpi mari de asteptare/incarcare. Eu n-am avut probleme cu el, la capitolul viteza si raspuns la comenzi.

Camera foto de 5 megapixeli, cat sa nu te faci de ras pe facebook,  dar nici sa nu te crezi mare fotograf. Camera secundara e de 0.3 megapixeli, cat sa-ti faci un selfie neblurat. Am facut si cateva video-uri, se vedeau decent.

Memorie RAM de 1GB (decent, dar nu wow) si spatiu intern de stocare de 8 Gb, care poate fi extins pana la 64 Gb, cu un card microSD

Alte chestii standard: bluetooth, wi-fi, radio, incarcare prin microUSB, Jack 3.5 mm, GPS, NFC. 

Pret decent: 619 lei, pentru un telefon care isi face treaba de smartphone de nivel mediu.

Si cam atat.

Isi face treaba fara probleme, se incarca rapid, rezista pe baricadele bateriei, pare ca isi merita banii, mai ales daca ar fi folosit ca al doilea telefon, fara Facebookul-a-tot-consumator-de-baterie.

Citeste si asta

Cum sa muti contactele de pe un smartphone pe altul

Varianta testata personal, pentru cei cu android, in cativa pasi simpli. Pentru situatii in care …

Comentezi ?