Home / Tutoriale / Cum sa muti contactele de pe un smartphone pe altul

Cum sa muti contactele de pe un smartphone pe altul

Varianta testata personal, pentru cei cu android, in cativa pasi simpli.

Pentru situatii in care ti-ai schimbat telefonul, ti s-a furat telefonul sau ai decis sa folosesti doua sau mai multe telefoane, pe retele diferite, dar cu aceleasi contacte. Sau pentru siguranta proprie, daca vrei sa ai contactele salvate undeva, intr-un loc sigur, just-in-case.

1. Se instaleaza aplicatia “Go Contacts” pe ambele smartfoane.

2. Se deschide aplicatia (pe telefonul unde sunt contactele). Menu->Im-Export->Export to SD Card.

3. Se da ok-ul pentru exportul in format .vcf, undeva prin folderul mnt/sdcard. Fisierul se va numi contact_an_luna_zi_ora_minut.vcf

4. Se conecteaza smartphone 1 in laptop/PC, se copiaza vcf-ul de pe telefonul 1 pe hard sau stick.

5. Se conecteaza smartphone 2 la laptop/PC, se copiaza vcf-ul de pe hard sau stick pe telefonul 2. Preferabil tot in folderul mnt/sdcard.

6. Se deschide Go Contacts pe telefonul numarul doi. Menu->Im-Export -> Import from SD Card. Create contact under account “adresa de gmail” sau Phone.  Eu am ales prima optiune, ca sa am contactele si pe google. Click pe “OK” si gata, toate contactele s-au copiat. Softul e destept, stie unde si cum sa gaseasca vcf-ul.

Optional, poti seta aplicatia sa importe/exporte si contactele de facebook sau twitter, si mai important, sa faca selectia intre contactele de fb/tw cu numar de telefon public si cele fara telefon. Eu am copiat vcf-ul si intr-un folder in dropbox, pentru siguranta. In caz ca mi se fura telefonul, macar o sa am o parte din numerele de telefon :)

Citeste si asta

Cum sa scapi de hashtag-uri pe Facebook

Sau orice statusuri cu nori, pisici, dulcegarii si alte cuvinte care se gasesc mult prea …

Comentezi ?