Home / Filme / Sea Rex ar trebui introdus in programa scolara

Sea Rex ar trebui introdus in programa scolara

Sea Rex – Calatorie in lumea preistorica – este mai mult decat un documentar 3D despre viata reptilelor marine de acum cateva milioane de ani. Sea Rex ar trebui sa fie folosit ca mini atlas digital de paleontologie si ar trebui sa faca parte din recuzita profesorilor de biologie de la liceu.

Aseara am fost la avampremiera filmului, la Cinema City, sala IMAX (btw, multumeeeesc Oxygen PR pentru invitatie si concurs :) ) si am asistat la o lectie de istorie a dezvoltarii vietii pe Pamant.

Am ramas surprins de cat de multa informatie bruta poate sa intre in 40 de minute, cat de multi si cat de mari erau dinozaurii si monstrii marini de pe vremuri, de cat de lejer se poate vorbi despre evenimente  intamplate de acum cateva MILIARDE de ani.

M-am simtit mic si bucuros ca nu traiesc in mezozoic. Nu degeaba realizarea a durat 4 ani si a presupus o investitie de 5 milioane $. Acum vreau si mai mult sa ajung la muzeul Antipa, sa vad  dinozauri si alte animale preistorice si in marime naturala, nu doar intr-o forma virtuala. Poate reusesc sa organizez un tweetmeet :)

Partea proasta: e dublat in limba romana (vocea fetei e cam dubioasa).

Partea funny: Cum se inmultesc crocodilii mezozoici, conform Sea Rex ? Se musca de inotatoare :))

PS1: Exista experti auto-proclamati in orice si exista filme proaste cu “3D” in titlu. Sea Rex tocmai a dat o lectie de cum se face un film 3D si ce inseamna cu adevarat efecte tridimensionale si atentie la detaliu.

PS2: Documentarul Sea Rex 3D: Calatorie in Lumea Preistorica va rula in exclusivitate la Samsung IMAX, singura sala cu tehnologie IMAX 3D din Romania, parte a multiplexului Cinema City Cotroceni.

Joi 22 septembrie (adica maine, da ?) este aniversarea Cinema City si biletul la IMAX costa 10 lei, pentru oricare dintre filmele: Galapagos, Statia Spatiala, Piratii din Caribe, Harry Potter sau Cars2. E de mers :)

PS3: Filmul n-ar fi fost la fel fara Alin Checkinozaurus Pandutz, cu un mesaj relevant, ca de fiecare data

Citeste si asta

Mortal Engines. Ca si cand Mad Max ar fi facut un copil cu LOTR in masinaria din Wild Wild West

Mai mult nu prea pot sa zic despre acest carusel de clisee cinematografice, o shaorma …

Comentezi ?