Home / Diverse / Cateva asemanari intre Conchita Wurst si un popa roman

Cateva asemanari intre Conchita Wurst si un popa roman

Inspirat de poza si ironia situatiei din articolul asta, mi-au venit rapid cateva asemanari intre cele doua categorii de barbati cu barba, imbarcati in fuste, care lalaie melodii menibile: castigato…castigatoa… personajul care a castigat Eurovision 2014 si un popa roman, pus pe imbogatatire sufleteasca. Si materiala.

conchita si popaAmbii au melodii despre un personaj idilic, care va reveni la forma initiala, printr-o reinviere/revenire putin probabila din punct de vedere stiintific, care ii va salva pe el si toti ai lui, care mai cred in asta. In caz ca nu v-ati prins, e vorba de reincarnarea pasarii Phoenix si revenirea lui Iisus, ultima fiind destul de prea amanata de toate apocalipsele prevestite de vikingi, mayasi, Nostradamus si vreo 2 versiuni de Biblie.

Ambii lalaie 2-3 cuvinte pe repeat, pe post de refren, pana te plictisesc de moare. “Riiiiiiise like a Phoeeeenix” si “Doaaaaaamneeee miluieeeestee”. Popa are un repertoriu mai mare.

Ambii au nevoie de bani de la fani si enoriasi. Conchita a avut nevoie de voturi prin SMS platit, va avea nevoie de fani, sa-i cumpere albumele, popa de spaga aprecierea din partea enoriasilor, care contribuie financiar la activitatile parintelui. Din cate am auzit de la cineva care a fost in situatia asta, media recunostintei este de 5-6 milioane pentru o inmormantare, 10-15 pentru o nunta decenta. Deseori fara factura sau chitanta,  banii intra in buzunarul preotului, pe langa salariul de la stat.

Ambii si-au schimbat numele initial, ca sa se potriveasca mai bine cu strategia de marketing. Tom Neuwirth a devenit Conchita (ce nume get-beget de austriac) Wurst, Ghita a lu’ Mototolu’ din deal devine presfintitul Sfestanie sau taica Parfenie.

Ambele categorii sunt recunoscute pentru preferintele pentru baietei (mai ales preotii catolici, conform unor cercetatori din Vatican).

Ambii au o preferinta pentru hainele de culoare neagra, cu bling-bling-uri.

 

Lista poate continua, atat pamflet am scos eu in 30 de minute.

Citeste si asta

Propunere: la urmatorul protest sa se organizeze o editie speciala Masterchef

Tocmai am ajuns acasa, dupa aproape 2 ore de stat la protestul din seara asta, …

Comentezi ?