Home / Diverse / Elevi cu care ne putem mandri

Elevi cu care ne putem mandri

In ultima vreme am tot zarit tot felul de vesti bune si proaste despre chestii care se intampla pe la liceele si scolile din Romania.

Pe partea proasta: tot mai multe vulgaritati, agresivitate, pitipongeala, cladiri cu probleme de curatenie sau infrastructura, interes tot mai scazut pentru invatatura, droguri, bautura, chiuluri, etc. Situatii atat de prezente in programul de stiri, incat parca au devenit ceva obisnuit, de care nu ne mai miram ca se intampla. 

Si totusi, realitatea e ca se intampla si lucruri bune in liceele din Romania, chiar daca nu sunt atat de mediatizate ca si situatiile socante sau impresionant de triste.

Iata cateva vesti bune:

500 de elevi din Constanța au luat 58 de premii pentru inventivitate.  Ion Bararu, profesor de fizica in Constanta, isi invata elevii sa faca tot felul de experimente si sa lucreze in echipa. O echipa, care in ultimii ani, a tot realizat proiecte ingenioase, pentru NASA sau alte competitii

„Să ai un asemenea profesor reprezintă motivul pentru care vii la şcoală în fiecare zi, mai ales că acum în România şcoala nu e foarte plăcută, ştim cu toţii, iar domn profesor e motivul pentru care noi mergem la şcoală şi facem performanţă”, afirmă Mihai Bărăscu, elev premiat la NASA.

Peste 25 de licee din Romania s-au inscris in Concursul de Ştiinte „CHAIN REACTION”, care are ca obiectiv principal “promovarea stiintei in randul tinerilor într-un mod cat mai atractiv pentru acestia”.

Castigatorii au fost cativa elevi de la Colegiul National Mihail Kogalniceanu din Galati, care au facut ceva destul de greu de descris, care seamana cu un roller coaster cu reactii chimice. Aduce mult a “the incredible machine“, un super-joc de pe vremea cand 486-le erau cele mai raspandite PC-uri.

Nu trebuie sa fii din Bucuresti ca sa ai ocazia sa arati ca esti genial sau foarte bun la ceea ce-ti place.

Echipa Colegiul National Ion Creanga - Concursul Liceul European al Anului (1)

Colegiul National „Ion Creanga” a castigat titlul de Liceul European al Anului. De data asta n-a mai fost vorba de stiinte exacte, ci de un concurs legat de activitatea Parlamentului European, politici inter-statale si viitoarele alegeri europene, care vor avea loc in luna mai a anului 2014.

Premiul cel mare consta intr-o vizita de 3 zile la Parlamentul European la  Strasbourg sau la Bruxelles, pentru a vedea cum functioneaza institutiile europene.

Ce mi s-a parut interesant la competitia la care au luat parte cele mai bune 8 licee din Bucuresti a fost faptul ca echipelor li s-a permis sa se promoveze si pe Facebook, pentru a primi puncte suplimentare (maxim 5).

Castigatorii au strans un total de 61 de puncte, primite pentru raspunsurile lor la intrebarile cu dificultate diferita.

Alte exemple de elevi silitori, destepti si pasionati de ceea ce fac, care merita sa fie aplaudati si promovati asa cum merita ?

Citeste si asta

Branduri care sustin prezenta la votul din 26 mai 2019

Pentru ca e o mare diferenta intre a incuraja exercitarea dreptului constitutional de a vota …

Comentezi ?