Home / Chestii misto gasite pe net / The cricket: posibila solutie anti-furturi de biciclete sau un gadget inutil ?

The cricket: posibila solutie anti-furturi de biciclete sau un gadget inutil ?

the cricketSe numeste “Cricket”, e cat un capac de sticla de plastic, poate fi legat de bicicleta (sau de alte obiecte importante, la care tii mult si nu vrei sa fie furate) si este un dispozitiv similar cu alarmele silent. 

Ce promit inventatorii ca va putea sa faca ?

  • Sa trimita o alerta instant, prin Bluetooth, catre telefonul tau, daca simte ca bicicleta ta a fost bruscata sau chiar miscata cativa milimetri. Distanta maxima de transmisie este de 50 metri.
  • Sa aiba o baterie care sa tina ani in sir, fara sa fie nevoie sa fie inlocuita
  • In cazul in care bicicleta este furata iar senzorul nu este indepartat, sa trimita semnale catre alte Cricket-uri prezente in zona, pentru a putea fi localizata mai bine
  • Sa poata fi administrata/setata cu ajutorul unei aplicatii iOS, compatibila cu toate tipurile recente de  iPhone si iPad. Androidul va trebui sa mai astepte un pic.

Cat costa?

19 de dolari, pentru varianta cea mai simpla, dar stocul promis pe Idiegogo (un site de crowdsurcing similar cu kickstarter) a fost deja epuizat, asa ca urmatoarele variante de pret sunt 39 USD, 70 (pentru 2 bucati), 89 (the cricket integrat intr-un Ulock) sau 32,9 dolari (daca vrei sa cumperi 10). Livrarile incep abia din martie 2014.

Creatorii au deja o cerere de patentare in curs, iar banii stransi prin indieGogo ($29,406 din totalul de 30.000 USD, mai sunt 8 zile de donatii) sunt suficienti pentru a incepe productia primelor modele

Pareri despre the Cricket ?

  • Ar putea micsora numarul de biciclete furate, doar prin faptul ca trimite notificari pe telefon, daca cineva iti atinge bicicleta ?
  • S-ar putea evita situatii de genului acesteia, cu bicicleta furata de la Verona ? 
  • Ofera aceasta notificare instant pe telefon timp indeajuns de mult pentru ca proprietarul bicicletei sa ajunga la “locul faptei” ?
  • E prea scump “the cricket” pentru ce promite ?
  • E bun “greierele” pentru fitness? (in sensul ca te va face sa alergi ca fulgerul, catre bicicleta/motocicleta/geaca/laptop/proiector)
  • N-ar fi de ajuns doar o alarma sonora, care sa atraga atentia tuturor, nu numai a proprietarului bicicletei ?

Citeste si asta

Pe unde circula cel mai mult biciclistii din Bucuresti

De fapt, titlul 100% corect ar fi fost “Pe unde circula cel mai multi biciclisti …

Comentezi ?