Home / Diverse / 92,3% din bicicletele furate nu sunt recuperate niciodată

92,3% din bicicletele furate nu sunt recuperate niciodată

Asta reiese din “Marele studiu al bicicletelor furate”, realizat de firma de asigurari Otto Broker, care a efectuat un sondaj printre aproximativ 1000 de respondenti, in perioada 6-20 mai. 

Pe scurt, datele si infograficul arata ca jumatate din cei care au raspuns la sondaj au ramas macar o data fara bicicleta, ca in jumatate din cazurile de furt se apeleaza la Politie, si ca in 92% din cazuri NU se recupereaza bicicleta furata chiar in timpul zilei, din fata blocului sau din locuri publice.

Trecand peste caracterul alarmist al unor informatii furnizate de catre o firma de asigurare (care vinde si asigurari pentru biciclete, ce potriveala), am observat 3 lucruri interesante:

1. In timp 70% ce se vaita ca in Romania nu se iau indeajuns de multe masuri pentru prevenirea furturilor de biciclete, 28 % au patit-o pentru ca au avut un antifurt slab sau usor de spart, 24% nu au avut deloc antifurt, dar 47% cred ca motivul furturilor e cererea mare de biciclete de pe piata neagra, precum si valoarea lor de revanzare. Altfel spus, ne plangem ca ne fura, dar ce ne mai plac bicicletele la “reducere”.

2. Cel mai furat model de bicicleta este DHS, un fel de DACIA 1310 cu pedale.

3. In timp ce 79 % declara ca merg cu bicicleta in mod frecvent sau zilnic, 54% nu au participat niciodata la competitii sportive. Bine, pentru a participa la asa ceva, chiar trebuie sa ai si bicicleta, nu pegas sau DHS….

infografic biciclete furate

Citeste si asta

alt

In sfarsit, o provocare adevarata pentru hotii de biciclete

Ce U-Lock, ce sistem cu bluetooth, actionat de senzorul de miscare, asta poate fi ultima metoda de …

2 comentarii

  1. Si uiteasa afli ca 8% din hotii de biciclete sunt beieti/fete ok si-ti dau bicicleta inapoi.

Comentezi ?