Home / Filme / TED 2 nu e pentru toata lumea

TED 2 nu e pentru toata lumea

L-am vazut aseara la CinemaCity, dupa primele 20 de minute eram decis sa pun titlul articolului “”TED2: Glume de santier si sperma”, dar am rezistat eroic pana la final, timp in care am contorizat de cate ori am ras pe bune si am renuntat la numarat injuraturile, pentru ca erau prea multe (m-am oprit pe la 20, undeva la jumatatea filmului). 

De ce zic ca nu e pentru toata lumea ? Am cateva motive.

1. Filmul e scris, regizat si macelarit de Seth McFarlane, comediant, actor si scenarist american (e unul din tipii din spatele Family Guy), recunoscut pentru umorul deplasat, glumele cu tenta sexuala si comentariile acide. Nu sunt fan, l-am urmarit de cateva ori, mi s-a parut mereu  exageeaza voit si ca duce glumele mult prea departe, in zona aia gri dintre sarcasm si ofensa personala.

2.  E plin de aluzii sexuale explicite, droguri, glume de santier, poante rasuflate, rautacisme si chiar atacuri la persoana. Pe alocuri, iti da impresia ca sunt scrise de niste hateri virgini, drogati non-stop, care au scapat pe tarlaua cu glume de autobaza.  Din fericire, sunt si poante indeajuns de surprinzatoare sau nimerite, incat n-ai  cum sa nu razi (faza cu gollum, muhaha!).

So wrong, on so many levels, but sometimes funny.

3. Nu e o comedie clasica, cu glumite si poante cuminti, la care sa chicotesti, cu popcornul in mana. Aici ai de ales: ori este oripilat de glumele deplasate (am vazut cateva persoane care au parasit sala), ori treci peste preconceptii si razi zgomotos, de cat de fucked up e ursuletul pervers.

4. Nu e politically correct. Nici nu incearca. Aviz celor care se rusineaza la glume cu P sau au mereu replica “nu e chiar frumos ce ai facut, are si X un suflet”.  TED 2 are de toate: glumele rasiste, misogine, sexuale, nationaliste, cu droguri sau umor negru.

 

Nu e un film pentru copii, pudici si mimoze. In schimb, o sa fie hit la smecherasi, vasluieni si votantii PSD.

Citeste si asta

8 despre “Cei opt odioşi / The Hateful Eight”

Cu 3 ore si 7 de minute, “Cei opt odioşi / The Hateful Eight”, western-ul scris si …

Comentezi ?