Home / Filme / 8 despre “Cei opt odioşi / The Hateful Eight”

8 despre “Cei opt odioşi / The Hateful Eight”

  1. Cu 3 ore si 7 de minute, “Cei opt odioşi / The Hateful Eight”, western-ul scris si regizat de Quentin Tarantino, pare atat de lung incat iti poate creste barba cat punga de popcorn, pana cand se dezmortesc actorii, incepe intriga si se construieste suspansul, diluat pe parcursul filmului, pana aproape de final. 
  2. Specificul regizorului si fixurile legate de sange, suspans si violenta apar abia in ultima jumatate de ora. Pana atunci, se mai bea o cafea, se mananca o tocanita, se reiau amintiri de demult, intr-o atmosfera de western plictisitor, plin de small talks si discutii seci, intre 8 barbati dubiosi si periculosi, blocati intr-o incapere, cu o femeie prizoniera, in drum spre inchisoare si executie publica.
  3. Filmul poate fi impartit in 3 parti: un inceput intrigant, dar cam scurt, urmat de aproape 2 ore apasatoare, obositoare, cadre luuuungi, dialoguri de umplutura, apoi finalul epic, parca prea grabit, marca Tarantino, plin de sange, gloante si reveal-ul final.
  4. Lui Mihail Sadoveanu i-ar fi placut decorurile din film, cladirea principala a popasului pentru trasuri aduce a “Hanul Ancutei” de criza, cu criminali si vanatori de recompense. Cred ca i-ar fi placut si tocanita.
  5. Seriful Walton Goggins isi joaca atat de bine rolul de taranoi oportunist, rasist si guraliv, incat devine rapid cel mai enervant personaj din tot grupul, doar pentru ca deschide gura.
  6. Chaning Tatum e degeaba, in ciuda importantei personajului sau.
  7. In schimb, am fost impresionat de Samuel L. Jackson si Kurt Russell, isi merita toate milioanele de dolari incasate ca onorarii.
  8. Nota 8.74 la sarcasm si replici intepatoare, care mai salveaza din amorteala instaurata in incapere.

Bonus, o gluma auzita de la Pandutzu, pe care doar cei care vad filmul o vor intelege: un singur O.B. n-a fost suficient pentru atata sange.

L-as mai revedea? Poate doar pe fast-forward. Dar asta e doar parerea mea, poate aveti alte preferinte si mai multa rabdare. Degustibus.

Acum parca imi pare rau, trebuia sa apreciez Django mai mult.

Ma puteti aproba sau contrazice incepand de vineri, cand il puteti vedea la CinemaCity, adus in Romania de Forum Film.

Citeste si asta

Filme de nevazut

O scurta lista de filme vazute in ultima perioada, care mi-au lasat un gust amar …

Comentezi ?