Home / Diverse / Inca o lege anti-fumat: adio tigarilor cu arome

Inca o lege anti-fumat: adio tigarilor cu arome

Devine tot mai greu sa fii fumator. Si asta e un lucru bun, atat pentru sanatatea fumegatorilor, cat si pentru prietenii lor, care le vor putea suporta doar fumurile din cap, nu si pe cele din nicotina. 

Vestea buna a lunii trecute e ca propunerea legislativa care ar trebuie sa scada atractivitatea produselor din tutun pentru tineri a fost adoptata de Parlamentul European si urmeaza sa fie negociata si cu guvernele statelor membre.

Pe langa interzicerea tigarilor cu arome de fructe si mentol, avertizarile de sanatate de pe pachete ajung la 65% din suprafata, iar tigarile electronice vor fi reglementate mai strict. Altfel spus, adio tigari cu gust de menta, ciocolata, struguri sau capsuni, care oricum mi se pareau dubioase. Sa pui arome pe ceva care provoaca dependenta si boli de plaman e ca si cand ai pune indulcitor intr-o otrava. Sau cum ai pune artificii intr-o bomba nucleara. Toate te omoara, dar uite ce frumos arata/miroase!

Pe langa masurile astea, eu as mari si mai mult taxele pe tigari. Sa se mareasca atat de mult taxele pe tigari, incat sa devina un lux faptul ca te poti intoxica singur, cu aburi de nicotina.

Da, urasc in continuare fumatul si fumul de tigara. Si abia astept, mai ceva ca reducerile de Black Friday, si legea aia care va interzice definitiv fumatul in spatiile publice. Lege care sa se si aplice. 

Ce e totusi trist la stirea asta ? Informatiile si cifrele suplimentare.

  • 700.000 de morti pe an cauzate de fumat, in EU.
  • Desi numarul de fumători scade in Uniune, unul din patru europeni inca mai fumeaza.
  • 94% din fumatori încep să fumeze inainte sa implineasca 25 de ani
  • Produsele din tutun care nu respecta directiva vor fi tolerate pe piata 2 ani, iar tigarile electronice 3 ani.
  • Si infograficul asta:

date despre fumat

 

Citeste si asta

Cateva consecinte grave ale legii anti-fumat

La doar 2 zile dupa intrarea in vigoare a legii anti-fumat, efectele au aparut deja, …

Comentezi ?