Home / Diverse / Felicitari, produsul tau inovativ este inutil

Felicitari, produsul tau inovativ este inutil

Astazi rasfoiam revista BIZ cand s-a desprins o foaie lucioasa si a cazut pe podea. Fundal negru, scris cu portocaliu. “Sigur e cine stie ce reclama la Orange, pachetul marmota”. Ma uit mai atent, vad ca scrie sus si mare “conexiune directa cu publicul tau tinta”.

Pff, ce mesaje trist de copywriter obosit.  Nici sloganurile comerciale nu mai sunt ce erau odata..

Ma uit mai atent, vad un cap de termometru si un scris mare si alb pe negru: “Acesta nu este un stick USB!”.

conectoweb1

“Pai normal ca nu e, zgarcitilor! Cine are bani de aruncat pe stick-uri USB la fiecare revista?” imi zic eu si vreau sa arunc foaia la cosul de gunoi. Cand sa o motolesc, imi sar in ochi frazele urmatoare: “web key-ul conectat directioneaza instantaneu publicul tinta catre continutul tau online” si “foarte eficient: rata de raspuns medie intre 18 si 25%”

Ma uit mai atent, imi dau seama ca Orange nu are nimic de-a face cu reclama. E altceva, dar nu-mi dau seama exact ce. Dezlipesc cartonul de pe foaie, il bag in USB, incercand sa-mi dau seama ce e chestia asta ridicol de pompos scrisa. Astept sa se incarce si intru pe alt tab, sa-mi vad de treaba, pana recunoaste portul de usb prostia bagata in el.

Dupa aproape un minut si ceva de activitate, ZBANG, apare o fereastra de comanda si incep sa apara tastate niste litere, ceva cu secure si tw.com

run comand

Am dat de dracu, am bagat virusi in laptop si antivirusul n-a zis nimic. Cine stie ce pirati chinezi se bucura acum ca au acces la pozele mele din vacanta si parola de la blog. M-a mancat undeva sa bag toate prostiile in toate gaurile din laptop.

Se deschide o fereastra noua de Chrome. Adio parole cu auto-save, cine stie ce site-uri cu pornache imi deschide. Sa inchid repede calculatorul ?

Cand colo, apare un site urat si negru, cu pop-out pe el. Uratenia asta, al n-lea site de cadouri si materiale promotionale.

Brusc mi-am dat seama ce face stick-ul care nu e stick USB, solutia inovatoare care optimizeaza campaniile de marketing.

Face o amarata de redirectionare catre un site presetat. Nu era un virus, era doar o fereastra de comanda de windows, care deschidea o simpla pagina de browser.

Mai mare sperietura decat inovatia. Marea idee care sparge tipare: un pseudo usb stick, fara capacitate de stocare, care apeleaza o linie de comanda, ca sa te trimita pe un site.

Wow, bagi un stick si apare site-ul!

Deja imi imaginez milioanele de utilizatori dornici sa profite de asa super-oferta. E super inventia pentru prostii lenesi si uituci!

Deci cum, bag asta in usb, astept 1 minut si mi se deschide un site ?

Milioanele de utilizatori vor incepe sa faca schimb de cartelute din astea:

  • “schimb doua stick-uri care duc in sport.ro pe una de gsp”
  • “Schimb stick cu edu.ro pe cancan.ro pluz dyferenta”
  • “Cumpar urgent stick cu wikipedia, mi-e lene sa tastez toata adresa”

Wow, ce util. Mi-as cumpara si eu. Si le-as trimite unora pe care nu-i suport, cu mentiunea sa le bage in laptop cand ajung la munca, intr-un openspace. Si stick-ul sa redirectioneze catre redtube, pe autoplay!

Citeste si asta

Vand scenarii triste si povesti lacrimogene pentru concurentii de la Xfactor si Vocea Romaniei

Impresionat de lacrimogenele prin care trec multi dintre cantaretii de vinerea asta de la Xfactor sau Vocea Romaniei, …

Comentezi ?