Home / Diverse / De ce nu apar folkistii la televizor ?

De ce nu apar folkistii la televizor ?

Articol inspirat de Cosmin Vaman, cel care a castigat premiul pentru Cel mai bun tanar folkist în cadrul Premiilor ForeverFolk 2011 iar in 2012 a castigat premiul intai in cadrul festivalului de folk “Ziua de Maine” de la Alba Iulia.

Video de Feri Teglas

Acum ca ai ascultat melodia, sa trecem la motivele reale pentru care folkistii nu apar la televizor:

Pentru ca nu au dansatoare sexy. Oricine stie ca daca vrei sa rezisti in showbiz trebuie sa ai minim o pereche de siliconate care sa dea din chiloti fund pe muzica. Nu conteaza daca ai voce sau nu, dansatoarele semi-dezbracate care topaie prin spate sunt  “un must”  daca vrei sa ajungi la televizor. Cine mai saliveaza la un tip(a) si-o chitara?

Pentru ca au prea multe versuri. Intr-o tara in care melodiile difuzate contin maxim 4 versuri, din care cele  mai cunoscute sunt alea cu “cicalaka, boom-bom”, “san iz ap, ooo”, “dragostea se face-n minim doi” si “k la meteo”, orice melodie care depaseste 20 de cuvinte diferite depaseste si puterea de memorare a romanului care s-a obisnuit de atata timp sa retina numai onomatopee.

Pentru ca n-au silicoane. Nici ei, nici chitara. O alta conditie obligatorie care trebuie bifata ca sa ajungi la Maruta sau Cacatos, acesti colectionari de siliconate venite de la coada vacii la coada de la Bamboo.

Pentru ca n-au swarovski pe chitara.

Pentru ca unii au mustata. 


 

 

Organizatori ai festivalului de folk “Ziua de Maine“: CJ Alba și Cultur’Art

Parteneri în organizare: Casa de Cultura a Sindicatelor Alba IuliaCasa de Cultura a Studentilor Alba IuliaAsociatia RYMA, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Art Café Downtown

Parteneri media: TVR ClujRadio România ActualitățiRadio ClujRadio Reîntregirearomantic.FMItsy BitsyForeverfolkRadio3Net

Citeste si asta

Folk Alba – prin ochii unui neavizat

La o saptamana dupa Festivalul de Folk “Ziua de Mâine”, la indemnul lui Make de a …

2 comentarii

  1. ar putea fi si faptul ca doar 2 hipsteri asculta astfel de muzica. :))
    oricum sa spui ca astia canta e mult… parerea mea ca e un fel de hip hop liric pentru batrani.
    lucruri reale dîn viaţa reală şi sunt underground.
    în plus rareori auzi un folkist care are vreo calitate vocală. e ca şi cum ai zice ca teodorescu de la taxi ştie să cânte. iar pe o piaţă ca România câţi teodoresti pot fi :D

Comentezi ?