Home / Evenimente / Folk Alba – prin ochii unui neavizat

Folk Alba – prin ochii unui neavizat

La o saptamana dupa Festivalul de Folk “Ziua de Mâine”, la indemnul lui Make de a veni cu un feedback si impresii despre festival, mi-am zis sa scriu si eu cate ganduri.

Intr-un fel, castigul meu e ca mi-am dat seama ca unele lucruri sunt prea ciudate, abstracte, aiurea sau “metaforice” pentru mine. Iar unele lucruri sunt mult prea frumoase incat sa pot spune ceva. Eu scriu pe blog, facebook sau twitter ce vad atunci si ce simt instant, in momentul ala. Uneori sunt prea repezit sau superficial si mai gresesc. Se mai intampla …

Nu inteleg multe si nici n-am de gand sa incerc sa aflu tot ce-a vrut sa zica artistul sa zica, daca artistul e usor cu mintea intr-o alta dimensiune. . Si mai ales, daca frecventa rostirii cuvantului “nas” este de 2 la 10 secunde, timp de jumatate de ora. Mie nu mi-a placut prima parte din piesa de teatru “Nasul”, jucata de Ada Milea și Bogdan Burlacianu (Bobo de la Fara Zahar). N-am inteles nimic, si am recunoscut asta. Nu e genul meu. A fost ultima data cand am incercat sa inteleg “genul si muzica aia”. Inca mai am alergie la auzul cuvantului “nas” si derivati. Dar asta tine de mine si de modul in care inteleg eu unele lucruri mai greu de digerat de cineva mai tehnic.

Mi-a placut ideea cu autobuzul cu filme si libertatea de miscare pe care am avut-o noi, bloggerii (si faptul ca am fost priviti si primiti ca niste prieteni, nu ca niste jurnalisti sau indivizi din presa online). Si pentru asta tin sa-i multumesc in special doamnei Pompilia, care a fost ca o matusa (:P) pentru noi. Saru’manaaa !

Mi-a placut linistea si sentimentul de “eveniment in familie” pe care organizatorii, in frunte cu Vali “Lupul Alb” Serban au reusit sa o creeze.

Mi-a placut ghidul judetului Alba Iulia, un fel de mini-enciclopedie turistica la care Rares a lucrat aproape 3 ani. Inca n-am terminat de citit, sunt informatii interesante pe acolo. 10 pentru grafica!

Si mi-a mai placut ceva, pasiunea cu care au cantat artistii de la gale si modul in care cei din sala fredonau usor sau cantau (cand era cazul) tot felul de melodii. Si ca cei din sala s-au ridicat in picioare doar la cei care au impresionat.

Mi-au placut in special (Make e din oficiu :P) Cosmin Vamanu, Plus Noi, Mihai Nenita, Tapinarii, Mircea Vintila si Mircea Baniciu, Nicu Alifantis si mai ales Semineu Band. Sper sa ii ascult mai des, de acum inainte.

Mi-a placut cetatea Alba Iulia Carolina si modul in care fiecare om de acolo vorbeste cu drag si pasiune despre cetate. Mi-a placut felul in care Emanuel, ghidul nostru, vorbea despre evolutia lucrarilor si de planurile de viitor. Am cateva video-uri despre cetate, vor aparea in curand.

Stii expresia aia cu “spatiul a fost neincapator” ? La Folk Alba, la Casa de Cultura, a fost mereu sala plina, au fost oameni pe scari, langa scari, pe langa scena, sau buluc, pe live-stream. Se pare ca Alba Iulia are un festival care a crescut mai mare decat locatiile in care se poate gazdui. Si ar cam avea nevoie de o sala polivalenta, in oras :)

La anu’ vreau sa vin din nou. Daca ma mai primeste cineva si daca nu o sa fie batalie pe acreditari …

Citeste si asta

De ce nu apar folkistii la televizor ?

Articol inspirat de Cosmin Vaman, cel care a castigat premiul pentru Cel mai bun tanar folkist în cadrul Premiilor ForeverFolk …

Comentezi ?