Home / Evenimente / Cum am devenit fan Nicu Alifantis

Cum am devenit fan Nicu Alifantis

Pana acum vreo 3-4 ani, pe cand ascultam muzica ceva mai agitata, stiam de Nicu Alifantis ca fiind tipul ala cu chitara si voce blajina, cu melodii atat de lente incat le-as fi ascultat doar daca as fi avut nevoie sa adorm rapid . In ignoranta mea, pe atunci nu i-am acordat prea multa atentie, pentru ca pot sa adorm si fara muzica lenta pe fundal.

Undeva prin 2011, Make si-a propus sa ma scoata din ignoranta si sa ma converteasca la folkism, asa ca m-a invitat la festivalul de folk “Ziua de maine” de la Alba-Iulia. Recunosc, eu m-am dus mai mult pentru cetatea din oras si evadarea din Bucuresti decat pentru festival. Dar cum planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ, acolo mi-am cam schimbat putin prioritatile si preferintele muzicale. 

Acolo l-am vazut prima oara pe Mihai Nenita si vioara lui albastra si am ramas “wow”. Pentru mine a fost descoperirea anului.

A urmat Nicu Alifantis iar eu eram pregatit sa-mi iau somniferul muzical. Moment in care pe scena apar vreo 12 microfoane, 8 monitoare, 28 canale ocupate in mixer si 5 chitari doar pentru Nicu Alifantis, care vine insotit si de Semineu Band ( Mihai Nenita, Adrian Flautistu, Marcel Moldovan, Berti Barbera si “miliardarul” Virgil Iantu).

Mi-a captat imediat atentia, curios fiind de ce are nevoie de atatea instrumente, un tobosar, un super-violonist si 3 backing vocals.

Ce a urmat acolo , organizarea, muzica si toata efectele audio create de echipa  … o nebunie! … m-a facut sa ma declar fan  Nicu Alifantis si Semineu Band. A fost SPECTACOL!

Cand am ajuns inapoi in Bucuresti mi-am cumparat CD-ul “Cantece de semineu”. Il mai ascult din cand in cand, iarna, pe ninsoare. E printre putinele CD-uri pe care le-am cumparat vreodata.

Anul asta Nicu Alifantis implineste 40 de ani de activitate de cariera si 2 ani de cand eu sunt fan, asa ca sarbatoreste cu un concert aniversar, pe 20 si 21 mai, la Opera Nationala. Concertul si albumul se numeste “Mozaic”, fragmente din noul album poti fi ascultate aici, iar biletele (50, 73, 100 RON) se gasesc si pe eventim.

Eu mi-am luat deja bilet. Marti. S-ar putea sa fie una din putinele ocazii in care o sa ma vedeti ca tac si ca  stau nemiscat pana la final :)

Citeste si asta

Folk Alba – prin ochii unui neavizat

La o saptamana dupa Festivalul de Folk “Ziua de Mâine”, la indemnul lui Make de a …