Inca un articol de pastrat in categoria “imi place“.
Tamy si Felipe, doi tineri din New York, si-au facut un obicei din a-si invita prietenii la cina. Felipe gatea, Tamy scria pe blogul lor. Saptamanal schimbau prietenii si retetele. Cand au ramas fara prieteni, au inceput sa lanseze invitatii pe twitter, pentru cei interesati de acest concept de “dinner party“. Invitatii lor nu plateau nimic, dar aduceau vin sau alte bauturi.
Dupa un timp, o data cu aprecierile si vizibilitatea castigata, a venit si o somatie de la departamentul de sanatate publica, care le-a interzis sa mai ofere acest tip de cina.
Noroc ca cei doi aveau niste bani pusi deoparte si le-au dat spaga inspectorilor, carora le-au spus ca pot sa vina oricand cu familionul la masa, daca nu le dau ditamai amenda. Plus ca inspectorii au primit si 2 cratite de mancare si un bol cu salata. Si niste vin.
Glumesc. Asta s-ar fi intamplat in Romania.
In America …
In urma citatiei, cei doi si-au zis ca e momentul sa treaca la urmatorul pas: propriul restaurant, denumit Comodo. Au inscris proiectul pe Kickstarter (funding platform for creative projects – sau pe romaneste, o platforma de donatii pentru diverse proiecte personale/creative) si au primit donatii in valoare de 15,900 dolari intr-o singura saptamana. Ei aveau nevoie de 15.000 pentru deschiderea restaurantului :)
Iata si descrierea proiectului/mesajul lui Felipe:
My wife Tamy and I, teamed up in May of 2010 to start a supper club in our apartment in New York City. For an entire year, we hosted different guests based on a very simple concept; Never the same recipes, never the same people. From a passion project, it quickly grew into a life aspiration which resulted in me quitting my full time gig in advertising to embrace cooking. The dinners migrated from our apartment to other unconventional spaces before we landed on Comodo; a welcoming restaurant in SoHo.
Comodo, or “comfortable” in Spanish, is a personal love story. The menu is very personal to who I am – an autobiography written in food. This food is what happens when you take a Colombian-Spanish-Mexican-Brazilian-American that has adapted to New York.
With miles of red tape, city permits and endless renovation nightmares, we are finally close to opening. We just need a last push to put the stain on the tables and the glasses behind the bar. Your support would mean a lot to us. Watch our Video and we hope you will support us finish this amazing project.
Thank you,
Felipe Donnelly
via DasCloud
Intrebarea zilei: tu ai merge la genul asta de eveniment tip “cina cu straini”?
Update: Comodo are si primul meniu de restaurant pe instagram, facut de 3 romani.
sursa: internet
Desigur. Sună foarte bine:D
Stii ca meniul lor este facut de romani, pe Instagram, da? :) http://www.foodstory.ro/ce-ne-place/interviu-foodstory-de-vorba-cu-romanii-care-au-creat-primul-meniu-de-restaurant-pe-instagram
Am citit, da. Dar era un subiect completementar. Iar cum nu prea sunt fan de hipstagram …
Nu ti-ai lauda si tu poporu’… ce om!
Bine, fie. Am pus un “update”, am dat si sursa :P