Home / Personal / De ce urasc fumatul

De ce urasc fumatul

Eu am o problema cu fumatul. Mai ales cu fumatul in exces, in spatii inchise. Mai ales in cluburi si restaurante.

Urasc fumatul in restaurante pentru ca nu-mi place mancarea cu miros de tigara. Si urasc faptul ca delimitarea dintre zonele cu fumatul interzis si fumatul permis e facuta de obicei printr-o perdea sau o usa, uneori intredeschisa. 

Urasc fumatul in cluburi, pentru ca nu exista un sistem de aerisire capabil sa filtreze tot fumul care acopera tavanul mai ceva ca fumul generat de furnalele din fabricile comuniste. Cine vrea sa se intoxice poate sa se duca prin Kulturhaus, Expirat, Club A sau alte cluburi aglomerate, dupa ora 2 noaptea. Zici ca-s nori pe tavan.

Urasc fumatul in cluburi pentru ca hainele mele put a tigara si pentru ca trebuie sa raman cu mirosul ala pe mine pana ajung acasa, cand arunc hainele de pe mine de parca ar fi concurs de dezbracat-viteza.

Urasc fumatul si pentru ca fumatul pasiv este nociv pentru nefumatori si pentru ca un viciu nesanatos ma pune in situatia de a alege intre prietenii nefumatori si cei fumatori, pe care as vrea sa nu-i mai vad asa des in ceata.

Urasc fumatul mai ales cand imi vad prietenii fumatori tusind intruna, desi nu sunt raciti sau bolnavi.

Urasc fumatul pentru ca fumatorii isi au pauze de tigara. Iar in pauzele de tigara se afla cel mai rapid noutatile (sau barfele). Sa se introduca si pauza de internet/Facebook. Sau pauza de Chupa Chups. Sau pauza de frecat menta pe la birou, cu ceva in gura.

Urasc fumatul si astept sa intre in vigoare (si sa se aplice) legea aia cu fumatul interzis in baruri, cluburi si restaurante.

Cine vrea sa fumeze, sa-si omoare plamanii afara sau in locuri inchise amenajate.

Iar cand vad un badaran fumegator ca asta de mai jos, care pufaie intr-o zona cu fumatul interzis, parca-mi vine sa-l strang de gat si sa-i sting tigara pe limba.

Cumpar muschi mari si verzi.

sursa

PS: Urasc fumatul si tigarile, nu fumatorii. E o diferenta.

Citeste si asta

Dragoste printre tigari

Azi, dupa-amiaza, intr-un parc din Bucuresti. El si ea, 18-20 de ani, la o masa …