Home / Evenimente / Cum a fost la Hackathon

Cum a fost la Hackathon

Sambata trecuta am fost la Hackathonul de 12 ore de programare, organizat de catre cei de la TeamNet. (btw, cam asa se vede Lacul Morii si strandul Ciurel de la etajul 8 al River Park).

A fost al doilea hacktathon la care am participat si la care (culmea, desi am facut Automatica&Calculatoare) nu am programat nimic. La primul am fost  pe vremea cand faceam voluntariat prin Eestec si eram in echipa de organizare a Eestec Olympics, un maraton de 24 de ore de programare, prin holurile facultatii.

Pe atunci nu stiam ca asa ceva se cheama hackathon, era doar un concurs de rezistenta fizica si mentala atat pentru participanti (care nu aveau voie sa paraseasca holul timp de 24 de ore, asa ca dormeau pe unde apucau sau codau pana adormeau pe tastatura) cat si pentru organizatori (care veneau cu schimbul sau dormeau pe unde nu mai apucau programatorii).

Spre linistea mea si a participantilor de la Hackathon-ul Teamnet, acesta a durat doar 12 ore. 12 ore in care aveai voie sa programezi in orice limbaj de programare, cu orice coleg(i) sau de unul singur, singura conditie fiind ca rezultatul muncii si proiectul final sa fie sub licenta Opensource.

A fost ca-n sesiune, toata lumea statea cu ochii in calculatoare, programand de zor si incercand sa termine cat mai multe “teme” intr-un timp cat mai scurt. Doar ca aici nimeni nu injura profesorii si nu-si dorea sa fi dat la ASE :)))

Cum nu puteam sa stau degeaba, mi-am zis sa ii uimesc si eu cu abilitatile mele de programator in hackertyper, asa ca, dupa ce am trecut de proba parolei de wireless,

mi-am pus degetele in pozitia “ALT+F4” si am scris vreo 2 pagini de cod. Cine vrea sa comentam impreuna codul scris de mine poate sa intre pe site si sa dea vreo 20-30 de ENTER-uri.

Castigatorii se anunta maine seara s-au anuntat iar  interviurile video cu cativa dintre programatorii prezenti acolo au aparut deja.

Daca se mai intampla sa ma cheme si la editia a doua, ma gandesc chiar sa raman alaturi de baieti pe toata perioada, sa incerc si eu un hackathon de bloogging!

Cum ar fi sa stai 12 ore in continuu de scris pe blog,  sa cauti subiecte, sa faci research, sa incerci glume si alte moduri de a aborda un anume subiect ? Hmmm ?

Pana atunci, mi-am permis sa pun cateva poze care sa arate atmosfera de la Hackaton. Click pe poze pentru marire.  

Pozele originale se gasesc pe pagina de Facebook a TeamNet

Citeste si asta

Cateva poze din Politehnica

N-am mai fost in curtea Politehnicii de vreo 4-5 ani, asa ca am profitat de …