Home / Evenimente / Am dat zapada

Am dat zapada

Cu niste bloggeri, vreo 30-40, pe cateva carari de acces catre Spitalul Municipal din Bucuresti. La initiativa lui Ionut, derivata din indemnul lui Hoinaru, de a da si singur zapada din fata casei sau a blocului, fara a astepta ajutorul sau implicarea altora. 40 si ceva de bloggeri care si-au miscat lopetile din fata calculatorului pana la Eroilor, pentru a da un exemplu si a atrage atentia asupra unei actiuni care ar fi trebuit sa fie una normala: sa-ti deszapezesti singur masina si cararea din fata casei.

Sa stiti ca n-a prea a fost un eveniment asa cum erau unii obisnuiti. A cam fost  unul exclusivist, chiar daca n-a existat taxa de participare. N-au prea fost atarnache si piscotarii pe care m-am obisnuit sa-i vad mai mereu. (La piscoturi inainte, la lopata inapoi). Si n-au fost nici badge-uri, ca la orice eveniment normal cu bloggeri. Nici macar o lopata personalizata sau vreun sigluta (diminutiv de la sigla pentru grammar nazi) pe ea. Unde mai mai pui ca nici agenda evenimentului nu era foarte clara, cum adica … “ia o lopata si hai la zapada?”

De hostese nu mai zic, erau toate imbracate pana in gat, cu fes in cap si cate un termos cu apa calda. Nici macar nu stiu de ce ne tot multumeau oamenii aia care treceau pe langa noi, ne batatoreau munca in picioare si ne ziceau “Dumnezeu sa va dea sanatate”!  Unu’ n-a zis “Sa va dea Zoso link” sau “Sa va creasca traficul” sau “Sa va ninga cu campanii pe blog”.

A fost cam ca la Let’s Do it, doar ca in loc de saci de plastic am avut lopeti. Sau, pentru activistii culturali de primavara-vara-toamna-cand-e-cald-afara, a fost cam ca la Lecturi Urbane: unii munceau sau se faceau ca munceau, iar altii faceau poze. Singura diferenta e ca au lipsit ochelarii de ski. Si televiziunile, ocupate sa dea imagini in slow-motion cu funduri de pitici.

Un fel de concluzie: noi am deszapezit cateva carari de acces spre Spitalul Municipal. Am ras mult, am dat zapada si am spart gheata timp de vreo 2 ore. Acum, pachetele de acasa pentru pacientii internati in spital sunt mai putin expuse la distrugere prin alunecarea rudelor pe gheata. Am eliberat drumul de la spital pana la chioscul de la parter, ca sa ferim bolnavii de deshidratare.  Am salvat o banca din parc de la inghet. Am facut febra musculara si miscare in aer liber. Unii si-au dat seama ca se pot angaja oricand la ADP, daca vine ACTA si le inchide blogul.

Un video-interviu in exclusivitate cu initiatorii miscarii #damzapada: Ionut Oprea (Clickio) si Alex Ciuca (Hoinaru). Bonus, un cuvant de incheiere din partea celor doi bloggeri lopatari…

Si un interviu cu Chinezu, care era prea ocupat sa rada ca sa-mi raspunda la intrebari …

In final, felicitari brandurilor care au avut incredere in propunerile agentiilor lor de a ajuta actiunea asta spontana de  deszapezit voluntar : Bancpost + GMP PR pentru ceaiurile calde si PHD + Ad Brain pentru super-pizza de la final. Recunosc ca am avut ceva legatura cu PHD-ul :)

Poze aici, aici sau mai jos. [nggallery id=20]

Citeste si asta

Interviuri despre tranzactia Whats App

Cateva pareri la cald, luate de reporterul nostru, Internet Inventescu: Alex Negrea: Asta e dovada …