Home / Diverse / Si care e problema ?

Si care e problema ?

Context: Afara ninge. Mult. E multa zapada pe carari, pe trotuare, pe aleile dintre blocuri, pe strazile mai putin umblate. Peste tot sunt troiene de zapada. De obicei asa se intampla cand e iarna.

Niste bloggeri (Alex Ciuca si Ionut Oprea) vor sa dea un exemplu de normalitate si sa atraga atentia asupra unui lucru destul de evident si logic: fiecare om trebuie sa-si dea zapada din fata casei. Pentru ca au vrut sa dea un exemplu, astia doi si Chinezu s-au organizat nitel si au invitat pe oricine sa vina sa dea zapada alaturi de ei, ieri, joi 14 februarie (de Sfantul Valentin!!!) pe cateva carari din jurul Spitalului Municipal din Bucuresti. Au venit sa dea zapada si atat. La indemnul unor bloggeri. Fara sa astepte laude, link-uri sau piscoturi.

S-au inscris cativa bloggeri. Intai au fost vreo 20, apoi s-au inscris mai multi. Au aflat si altii. Printre ei si o doamna deputat. Alina Gorghiu. Cu care nici macar n-am stat de vorba. Era prea ocupata sa dea la lopata. Stiu doar ca ea a aflat  de adunarea de bloggeri si a venit sa ajute. Cu niste lopeti, pentru ca noi aveam prea putine.  Si atat. N-am semnat nici un buletin de vot, nu m-am inscris la nici un newsletter, n-am vazut nici un discurs politic, pro sau contra Basescu. Doamna a venit, a adus niste lopeti, a dat zapada din zona in care i s-a spus. Si gata.

Eu am venit pentru ca am vrut sa vin. Sa dam zapada vreo ora-doua si gata. Facem o fapta buna si plecam. Asa cum am promis, am venit la 18:00 la Eroilor, gata de munca. Noi am fost sa dam zapada. Si atat.

Au mai aflat de eveniment si altii, care au apreciat efortul astora de mai sus si si-au zis sa dea o mana de ajutor. Printre ei, si trei oameni din agentii. Si bloggeri, in acelasi timp. Eu, Matei si George Toma. Am propus  sa facem ceva util. Sa aducem niste ceai cald si pizza.

Pentru niste oameni care au ales sa dea zapada, seara, de Valentine’s Day, timp de doua ore (dupa care fiecare isi vede de treburile/planurile/iubirile lui) pentru a da un exemplu si altora, care stau si asteapta sa vina guvernul, primarul sau armata sa faca treaba in locul lor. Si celor care stau la caldurica pe internet, dar comenteaza aiurea si pe langa subiect.

De la hateri din astia am aflat ca, de fapt, toata deszapezirea face parte dintr-un plan politic. Ca doar Spitalul e al unui partid. La fel si trotuarele. Si ca noi de fapt ne-am dus acolo ca sa mancam pizza si sa bem ceai. Sau ca ne-a platit Urban SA.  Zici ca e episodul asta cu “ce zic eu si ce inteleg altii” reloaded.

Eu nu inteleg care e problema astora. Care e problema ca a venit o deputata sa dea cu lopata? Ce, astia nu-s oameni? Daca e vreo problema, e ca a venit doar unu una. A venit, a dat zapada, a adus niste lopeti. Nimic cu implicare politica. Nici un partid, nici o culoare. Si totusi, s-au trezit niste ametiti sa tipe despre implicatii politice. Detalii si la Vali.

Care e problema ca s-a adus pizza si apa calda ? Dupa ce dai o ora jumatate/doua la lopata…  se intampla sa cam obosesti. Si sa ai nevoie sa bei si sa mananci ceva cald. Indiferent de brand.

Care e problema ca actiunea a aparut in presa ? Prefer de o mie de ori sa vad lucruri de genul asta, actiuni voluntare din partea unor oameni cu initiativa, decat funduri de politicieni si buze de pitipoance TV. Sau stiri de ora 5 cu “Exclusiv” si “SOC” in titlu …

Chiar e atat de greu sa te bucuri de cazurile de solidaritate ?  Ca s-au adunat niste oameni sa dea zapada din niste locuri in care nu se poate ajunge cu utilajele de deszapazire ?

Care e problema daca au venit si altii sa ajute, fara sa ceara nimic in schimb ?

Citeste si asta

Cum am platit un taximetrist in pizza

Martea trecuta, dupa ce am dat zapada cu cativa bloggeri, mi-a ramas mie datoria sa …

Comentezi ?