Home / Evenimente / WordCamp 2009 Romania, la sfarsit

WordCamp 2009 Romania, la sfarsit

Cum probabil cei care ma citesc pe blog sau twitter au aflat deja, eu si Mihai am organizat prima editia a WordCamp in Romania, conferinta cu si despre WordPress.

A fost greu, a fost frumos, a fost o experienta din care am invatat multe, am intalnit o multime de oameni faini, cu care mi-a facut mare placere sa discut si sa ies la o bere dupa.

Personal, ma pot gandi la 5 motive pentru care WordCamp (si orice alt eveniment) a fost si poate fi reusit :

Pozitionare

Faptul ca WordCamp este conferinta numai si numai despre wordpress ne-a ajutat sa gasim rapid oameni pe care sa-i targetam si carora sa le spunem despre eveniment: bloggeri, developeri de wordpress si oameni pasionati de blogging.

Locatie

Banuiam ca e greu de gasit o locatie gratis in Bucuresti, iar WordCamp a venit ca  o confirmare. In afara de Orange Concept Store,  eu nu stiu locatii in care sa poti organiza gratuit diverse evenimente. Din fericire, solutii exista, Opencoffee-ul fiind un exemplu, conditionat probabil de frecventa intalnirilor, nr participanti si consumatia aferenta.

Speakeri

Faptul ca am avut o lista de 20 speakeri care au ceva de spus in domeniu:  bloggeri cunoscuti, manageri, developeri si speakeri din afara (o clasificare interesanta gasiti la Marius Pahomi).

Poate la urmatoarea editie reusim sa-l aducem pe Matt Mullenweg si Vladimir Prevolac. Incercam :)

Promovare

Am ales sa promovam exclusiv online conferinta, prin contul de twitter, pe bloguri si pe site-urile care trateaza subiecte de online.  Multe concursuri cu premii in invitatii, destule bannere care au sustinut WordCamp sau prin care se anunta prezenta la eveniment. Cineva (nu mai tin minte cine) spunea ca miercuri si joi a fost plin pe twitter de @wordcampro, iar vineri de #webstock09. Simpla alaturare ne onoreaza, sper ca am facut treaba buna, la anu’ ne pregatim si mai bine

Pretul

Chiar daca in sala au fost destule persoane, am ramas uimit de cati (aprox 1000) au ales sa se uite la WordCamp pe net, in loc sa vina la conferinta.  Sa fie oare asta motivul ?

Suma era oricum mai mica decat alte editii din afara, iar  banii stransi au fost folositi pentru a achita locatia. (daca ar fi fost gratis sala, banii intrau in consumatia de la Karaoke :D)

Una peste alta, chiar daca a fost cel mai solicitant eveniment dupa organizarea Personal Development School 2008, mi-au placut atmosfera si reactiile de dupa (1, 2, 3, 4)

Si sa nu uit … pentru o parte din al saselea motiv, Partenerii, trebuie sa-i multumesc in mod special lui Victor Caras pentru ajutor si implicare :)

Citeste si asta

Se intampla sambata asta

Primul mare eveniment, la nivel national: mult-asteptata actiune de impadurire organizata de catre prietenii de …

5 comentarii

 1. Wow, 1000 de telespectatori nu e de ici de colo.

  Felicitări pentru eveniment și mulțumesc pentru invitație. :)

 2. Multumesc pentru ca ai acceptat sa faci parte din motivul nr 3 :)

 3. Felicitari domnu’ Auras. Toata stima. Si sa stii ca daca iesea mai misto ca PDS2008 aveai de luat niste bobarnace de la mine :D

  congrats, a iesit foarte misto
  (apropo, dai o bere ca-s abonata la Rss :p)

 4. Dom’soara Ligia, nimic nu se compara cu PDS-ul de 2 saptamani :)

  Adu-mi aminte de berea aia cand ne vedem, ok ?
  (ce nu fac eu pt fani)

Comentezi ?