Home / Evenimente / Se intampla in week-end-ul asta

Se intampla in week-end-ul asta

O mica lista cu evenimente si chestii care se intampla maine si poimaine, in caz ca aveti chef de iesit din casa.

A. Slabe (lol) sanse sa ajung la #BucharestGourmetFestival, un eveniment dedicat culturii gastronomice si artei gustului, va avea loc in zona Drive In din Baneasa Shopping City, in perioada 3-5 iunie.

Festivalul va include cinci zone principale: Street Food, Fine Dining & Urban Contemporary, International Cuisine, Romanian Gastronomy si Barbeque, alaturi de alte cateva zone de interes precum: Ice Cream & Sweets Corner, World of Beers, Deli Market, Wine & Sparkling, Coffee & Tea, Cocktail Lounge etc.
In total, peste 60 de standuri ale unor comercianti din Bucuresti dar si din alte orase, inclusiv restaurante de lux, food trucks gourmet, bistrouri moderne, bucatarii traditionale din Romania si internationale, crame de prestigiu, cafenele speciale, gelaterii, brutarii, cofetarii si multe, multe altele, vor fi reunite in cadrul aceluiasi eveniment: Bucharest Gourmet Festival!

In plus, cele aproape 2 hectare de la Baneasa Shopping City pe care se va desfasura festivalul vor gazdui si o multime de alte activitati care vor permite celor prezenti sa exploreze si sa experimenteze intreaga lume gourmet: live cooking shows cu cei mai importanti chefs din Romania, workshop-uri pe teme culinare, ateliere de gatit pentru copii, degustari de vinuri etc.
Si pentru ca gastronomia se impleteste foarte bine cu muzica de calitate, de la Bucharest Gourmet Festival nu putea lipsi nici scena live. Timp de 3 zile, publicul prezent va putea asculta unele dintre cele mai interesante proiecte muzicale locale care vor aduce cu sine prestatii live din zonele electro-acoustic, jazz, swing sau bossa-nova, gandite special pentru acest festival.

Pretul biletelor de acces la Bucharest Gourmet Festival ce va avea loc la Baneasa Shopping City, in perioada 3-5 iunie 2016, va fi de 15 lei pentru biletul de o zi sau 30 de lei pentru abonamentul pentru toate cele trei zile de festival. Detalii despre punerea biletelor in vanzare vor fi anuntate in curand. Copiii sub 14 ani insotiti de parinti vor avea acces gratuit la Bucharest Gourmet Festival.

Lista restaurantelor participante: http://bit.ly/27K5xgT

B. Nici aici nu ajung, din pacate. Primele activari inaintea inceperii  InnerSound New Arts Festival, un festival ce oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane, îmbinând-o cu diferite arte vizuale – de la expoziţie de fotografie contemporană, la scurtmetraje mute cu muzică live şi spectacole multimedia. Ediţia a 4-a a festivalului are loc între 28 septembrie şi 1 octombrie la Bucureşti.

Prima activare de acest fel are loc în weekend la Romanian Design Week. Vineri, 3 iunie pe terasa Promenada Mall şi sâmbătă, 4 iunie, la Piaţa Amzei, te aşteptăm să faci cunoştinţă cu InnerSound interacţionând cu instalaţia InnerSpaces.

InnerSpaces este o instalație foto-video interactivă, ce constă într-o interfaţă digitală prin care publicul poate interacţiona grafic cu lucările expuse pe ecran.

Într-un joc de creație și memorie, vizitatorii sunt invitați să transforme vizual oricare dintre fotografiile expuse, să improvizeze, să-şi creeze propria poveste spaţială și să se proiecteze pe sine în timp real în noua imagine pe care au generat-o.

Programul este următorul:

Vineri 3 iunie, 14:00 – 22:00, Promenada Mall
Sâmbătă 4 iunie, orele 18:00 – 22:00, Piața Amzei

Pentru că ziua de vineri e dedicată mai mult corporatiştilor din zona Pipera-Aviatorilor, noi îţi propunem să ne faci o vizită sâmbătă, 4 iunie, la Piaţa Amzei, începând cu orele 18:00. Interacţiunea în sine nu durează foarte mult, deci poţi să-ţi planifici o oprire scurtă înainte să ieşi la o terasă cu prietenii.

Ca veni vorba de prietenii, in echipa de comunicare se afla Alex Ciuca, Nicoleta Gavrilă şi Mira Sfura, reuniti sub numele de TeamComm.

C. Aici chiar vreau sa ajung, azi. Lansarea cartii lui Radu Olteanu: Cetăți, Castele și alte fortificații din România. Muzeul Taranului Roman, de la 18:30. Daca nu ajungeti, cartea va aparea in aproximativ 2 saptamani la toate lanturile mari de librarii, Humanitas, Carturesti, Librarium, Elefant.ro

Cetăți, Castele și alte fortificații din România

D. Bonus. Miercurea viitoare. Museum Rocket – primul eveniment dedicat muzeelor și antreprenoriatului cultural din Europa. Se va vorbi despre cum poate modela tehnologia muzeele, cum putem avea o experiență mai interesantă în galerii tocmai datorită aplicațiilor mobile, realității augmentate sau printării 3D și despre ce înseamnă un parteneriat de afaceri între inovatorii din domeniul cultural și instituții.

Detalii aici: https://www.facebook.com/events/270082466663274/ și pe site:http://www.wearemuseums.com/museumrocket/

E. Un ultim eveniment, neglijabil, deschis toata duminica, in toata tara, de la 7:00 pana pe la 21:00. Alegeri locale pentru primarii si consilii locale. Nimicuri din astea, politice, care nu ne afecteaza pe toti, pentru ca e in firea noastra sa ne fie lehamite de atata sictir si o sa-i lasam pe altii sa voteze dupa cum li se ordona de la partid.

Daca stati prin zona 1 decembrie 1918, mi-ar placea sa ne intalnim in sectia de votare, unde o sa fiu observator. Toaaata ziua, de la 6 dimineata la 9-10 seara. Pentru ca like-urile si emoticoanele cu “angry” nu tin loc de vot si pentru ca simt ca o sa fac ceva mai mult decat un status indignat pe Facebook si eterna scuza cu “votul meu nu o sa schimbe nimic”.

Citeste si asta

Se intampla sambata asta

Primul mare eveniment, la nivel national: mult-asteptata actiune de impadurire organizata de catre prietenii de …

Comentezi ?