Home / Diverse / Michael Jackson, africanii si cautarile pe internet

Michael Jackson, africanii si cautarile pe internet

Sau cum variaza volumul de cautari pe net in cazul in care o mare vedeta dispare dintre noi.

Recunosc ca dupa ce am aflat de moartea megastarului, m-am gandit  ca ar fi interesant de facut un site-experiment (trafic, income, reactii) pe  .com in memoriam Michael Jackson. Din diverse motive, n-am apucat sa-mi duc planul la bun sfarsit, insa ideea a ramas in mintea mea, cel putin la nivel de “ce-ar fi fost daca  … ?”

Si am ramas cu intrebarea pana astazi, cand am m-am jucat putin cu Google Trends.

Cam asa arata un grafic al cautarilor dupa “michael jackson” pe ultimele 12 luni. Asa cum banuiam, traficul creste (enorm) in perioada in care totul a fost mediatizat, si scade treptat dupa o luna si ceva.

Michael Jackson - Statiscti cautare pe google

Ciudate mi s-au parut datele din urmatoarea imagine :

Michael Jackson
Michael Jackson - rezultate search

Eu unul ma asteptam ca SUA, Canada, UK, si China sa fie primele tari in materie de search pe google. In niciun caz, Angola, Mozambic, Haiti, Coasta de Fildes, Mali, Bolivia sau Burkina Faso (si ca sa fiu si rautacios, nici nu credeam ca sunt prea multe conexiuni de net in Africa).

Am stat si m-am gandit cateva ore inainte sa public raportul de mai sus, si momentan, am ajuns la cateva idei, sau curiozitati (nu pot sa le spun concluzii, dar poate ma ajuta cineva cu alte pareri) :

1. Sa fie oare cei din America, Canada si statele Uniunii atat de mult asaltati  pe toate canalele de media obisnuite cu atat de multe informatii, incat s-a micsorat nevoia de informare via internet  pe subiectul Michael Jackson ?

(24 % SUA, 19% Canada, 17-19% Europa de Vest fata de 100% in cazul Angolei si 40-50% pentru celelalte state africane)

2. Chinezii, populatia cu cei mai multi internauti (corectati-ma daca gresesc) nu sunt fani MJ :D (cu doar 2 % cautari)

3 Exista net in Africa :P

Nota : Conform Google Help, datele sunt afişate pe o scară de la 0 la 100, după standardizare; fiecare punct din grafic a fost împărţit la cel mai înalt punct sau la 100.

Lista

Citeste si asta

Revenirea emisiunii lui Dan C. Mihailescu e o super lovitura de imagine pentru eMag

Conform articolului de pe paginademedia, unde a strans deja peste 350 likes si 40 shares …

2 comentarii

  1. Pai daca din 300 milioane de locuitori ai SUA, hai sa zicem (cu pesimism) ca 1/3 sunt internauti. 100 milioane. 24% din acestia=24 milioane de indivizi ce cauta informatii despre Megastar. In Angola, populatia e de aprox 2,7 milioane de locuitori. Sa zicem ca tot 1/3 din locuitori au acces la internet si ca toti cei care au acces la internet au cautat informatii despre Michael. Deci 0,9 milioane de angolezi fata de (minim) 24 de milioane de americani. Hm… nu e asa de rau… Si da, cred si eu ca americanii au auzit mult la radio si TV despre Michael, astfel incat sa isi satisfaca nevoia de informare online.

  2. Asa mi-am facut si eu niste calcule, dar totusi … TOTI angolezii cu net sa-l caute pe maical ?

Comentezi ?