Home / Filme / 5 lucruri despre “Masterminds / Hoți de geniu”

5 lucruri despre “Masterminds / Hoți de geniu”

  1. E inspirat dintr-o povestea reala a unui jaf din 1997, cand David Scott Ghantt, un paznic al bancii Loomis Fargo din orasul Charlotte, Carolina de Nord, s-a decis sa vrea sa devina milionar peste noapte, asa ca a incarcat dubita firmei cu vreo 17.3 milioane de dolari (cam 25.5 milioane acum),  sa fie sigur ca ii ajung lui si celorlalti 6 complici. Doar ca planurile din seif ale lui David nu s-au mai corelat cu ideile colegilor, care l-au trimis in Mexic cu doar 50.000 dolari si cu promisiunea ca o sa-i mai alimenteze cardul, din cand in cand, daca e cuminte si bea toata tequila.
  2. In rolurile principale: Zach Galifianakis, in rolul paznicului prostanac, autor de facto al jafului, un fel de Doru Octavian Dumitru, daca DOD ar avea barba, plete si ceva umor, Kristen Wiig, in rolul iubitei inselatoare si Owen Wilson, intr-un rol clasic pentru el, de actor hot marunt, dar descurcaret si diabolic, care profita enorm de pe urma furtului. Un fel de Dan Sova al spargatorilor de banci: prost, incult, dar ipocrit si tupeist, mai ales de cand sta pe o gramada de bani furata de la fraieri.
  3. E genul ala de film ridicol care incearca sa parodieze filmele cu gangsteri si jafuri complicatei, dar in acelasi timp incearca sa fie amuzant si sa reflecte macar o bruma de informatii documentare, inspirate din povestea reala. Lipsa asta de inspiratie si alergatul dupa 3 iepuri cu audienta ii aduce un  bine meritat 5.8 pe IMDB, fara sa-l voteze cinetrolii romani.
  4. 94.5% din glumitele si poantele din film se regasesc in trailer.

    Editorii au fost la fel de hapsani ca personajul lui Owen Wilson, asa ca n-au mai pastrat mare lucru pentru film, le-au turnat pe toate in trailer, sa nu cumva sa nu cumva te ineci cu popcornul.

  5. Adevaratul David Scott Ghantt, acum ex-puscarias, a lucrat alaturi de echipa de filmare, in calitate de consultant. Sper ca i-a placut ce vede.

Daca m-ar ruga cineva sa-i recomand o comedie care ruleaza acum prin cinema, l-as trimite sa vada”Jurnalul lui Bridget Jones“, macar acolo am ras constant, impreuna cu toata sala.

Citeste si asta

„Christopher Robin şi Winnie de Pluş” e de fapt un film pentru adultii care sufera de burnout

L-am vazut saptamana trecuta, mai degraba din nostalgie, curios sa vad daca continuarea animatiei din …

Comentezi ?