Home / Fun / Cateva sugestii pentru manualul de matematica lansat de FRF

Cateva sugestii pentru manualul de matematica lansat de FRF

Pentru ca tocmai am aflat ca FRF, editura Niculescu si Geometry Global au lansat un “manual auxiliar de matematică, ce conține probleme și exerciții inspirate din lumea fotbalului”, menit sa combata abandonul scolar, nu m-am putut abtine sa nu salut ideea de a combina matematica cu fotbalul, dar sa vin in ajutorul lor cu cateva sugestii de probleme de aritmetica, pe langa cele din manual.

Primele 3 sugestii sunt din manualul alternativ de matematica fotbalistica, urmatoarele sunt sugestiile mele:

1. Bogdan Stancu și Florin Andone au înscris 28 27 (au corectat si pe site) de goluri în acest sezon. Andone a marcat cu 9 de goluri mai multe ca Stancu. Câte goluri a înscris Andone? Dar Stancu? (daca va apucati de calculat, veti observa ca Andone si Stancu pot sa marcheze si jumatate de goluri).
2. Pe parcursul câtorva meciuri, Claudiu Keșeru, Gabriel Torje și Răzvan Raț au alergat, împreună, 50 de kilometri. Torje a alergat cu 9 km mai mult decât Raț și cu 5 mai mulți decât Keșeru. Află câți kilometri a alergat fiecare dintre cei trei „tricolori”.
3. România a obținut până acum 4 victorii și două remize în grupa de calificare pentru Campionatul Mondial. Dacă o victorie înseamnă 3 puncte, iar o remiză numai un punct, câte puncte are România până acum?

4. Daca nea Puiu are 67 iconite si 14 cruciulite iar un pupat dureaza 2-4 secunde, de cati litri de lichide (bonus pentru strugurel) are nevoie pentru a se hidrata pe durata unui meci intreg, cu tot cu prelungiri ?

5. Daca Torje are un metru si un scuipat iar Pantilimon aproape 2 metri, cate mingi de fotbal incap intre cei doi ?

6. Daca Mutu are 37 de ani si pretentii de antrenor, cata mp iarba va mai creste pe stadioane, pana cand va dori sa fie salutat cu “Maestre”  sau “Nea Adi” ?

7. Daca Sanmartean da o pasa in adancime, cu o viteza media de 10 km/ora iar Bogdan Stancu doarme in careu, la cate ratari trebuie schimbat cu cineva (Andone, Keseru, Rusescu, Alibec) care poate nimeri poarta cu mingea, din actiune ?

8. Daca la Euro 2016 am picat in grupa cu Danemarca, Polonia, Muntenegru,  Armenia si Kazakhstan, de cate egaluri chinuite avem nevoie ca sa ne calificam, in extemis, de pe locul 2 ?

9. Daca Romania ar putea co-organiza EUR) 2020, dar noi nu avem nici metrou catre aeroport, nici autostrada spre Budapesta, in cate luni vom fi anuntati ca am pierdut singura calificare sigura la EURO, din postura de organizatori ?

10. De cate autocare avem nevoie pe teren la meciul cu Spania, daca in poarta lor va fi Casillas sau De Gea, iar in atac vor fi Morata, Pedro sau Mata ?

frf manual matematica

 

Citeste si asta

Concurs: 2 bilete la FCSB – Craiova!

In urma unei combinatii rezultate din amabilitatea LPF si prioritatile mele de hacking civic pentru week-end-ul …

Comentezi ?