Home / Online / Primele impresii despre Netflixul din Romania

Primele impresii despre Netflixul din Romania

Se pare ca zvonurile au fost adevarate iar Mos Netflix a ajuns si in Romania (printre alte 130 de tari), asa ca mi-am facut cont, sa vad daca gasesc destule motive sa renunt la cablul TV pentru un serviciu de video streaming.

Uite ce am gasit:

Seriale: cateva, nu sunt impresionat, dar se pare ca au planuri de cumparaturi in valoare de5 milarde $ pentru licente si content video. M-am uitat si la cateva seriale pe care le urmaresc. Momentan, SUITS e disponibil doar pentru primele 4 sezoane, al 5lea e acum live iar serialul a primit prelungirea pentru sezonul 6. La fel si Spartacus, tot 4 sezoane. Damn distribution rights…

Filme bune: doar 34 de filme de Oscar, vreo 30-40 clasice, pluseaza cu cateva zeci de comedii si documentare. Ma asteptam la mai multe.

 

Kids: Destul de multe desene animate ciudatele tip anime/Pokemon, doar cateva normale. N-am gasit clasici precum “Tom&Jerry” sau “Duck Tales” (damn distribution rights, again), dar am vazut Shrek, Kung Fu Panda, Madagascar, Puss in Boots, Happy Feet si Power Rangers-i vechi!netflix kids

Preturi: 3 pachete, primul incepe de la 7.99 euro/luna, dar te limiteaza la un singur device si nu poti vedea filmele in format HD, asa ca cea mai buna varianta ramane cea de 9.99 euro/luna. Prima luna e gratuita.

netflix-in-romania

Alte observatii:

  • Din cauza ca Netflix nu are categoria “porcarie”, “the ridiculous 6” e incadrat, din greseala, la “comedie”, pentru ca Adam Sandler le-a dat drepturile de difuzare.
  • Inca nu exista subtitrare sau dublare audio in romana, doar in engleza, germana, spaniola sau franceza (si rar italiana sau portugheza).
  • Unele filme nu permit conectarea cu chromecast-ul (eu accesez de pe laptop)
  • Am cautat, dar n-am gasit “Las fierbinti”, “Eu cand vreau sa fluier, scuip” sau ultima emisiune cu maruta
  • Nu cred ca o sa renunt prea curand la cablul TV (pentru ca Champions League si EURO 2016) doar pentru ca a ajuns Netflix si la noi. Iau in calcul trecerea la Telekom TV, pachetul de WEB TV.
  • Momentan, chiar si pe varianta HD, filmele se incarca decent, fara pauze sau timpi mari de asteptare, chiar si daca “sar” la mijlocul filmului.
  • Inca nu e accesibil Hulu, serviciu similar, sustinut de Disney, 21st Century Fox, Comedy Central si NBC

Cam atat, astept si completari.

Citeste si asta

„Christopher Robin şi Winnie de Pluş” e de fapt un film pentru adultii care sufera de burnout

L-am vazut saptamana trecuta, mai degraba din nostalgie, curios sa vad daca continuarea animatiei din …

5 comentarii

  1. Ar mai fi de spus ca Netflix are un sistem recurent de debitare a contului. Ai uitat de el, isi ia singur banii. Trebuie sa suspenzi contul pentru a opri aceste plati. Sau sa pui un card in care ai o suma limitata de bani.

  2. Dublare in romana? Bate-n lemn!!!

  3. Nu mai lua in calcul Web TV de la Telekom! Am testat pe pielea mea si, atunci cand sunt evenimente sportive importante si se inmultesc userii (inteleg ca ai fi interesat in special pentru Champions League, EURO 2016 etc.), pica serverele intr-o fericire. Am patit-o de 3-4 ori si am decis sa nu mai arunc banii pe geam.

Comentezi ?