Home / Diverse / Cum isi acopera urmele Gabriel Oprea dupa accidentul politistului motociclist

Cum isi acopera urmele Gabriel Oprea dupa accidentul politistului motociclist

In mod normal, n-as  fi scris despre acest subiect, dar articolele lui Vlad Petreanu (in special marturia celui care a ajuns primul langa politistul accidentat) si reactiile din online m-au activat. 

Pe etape, pas cu pas.

  1. Miercuri, 21 octombrie, la o zi dupa accidentul in care politistul Bogdan Gigina a cazut  intr-o groapa gresit/prost semnalizata, in timp ce se afla misiune, in coloana oficiala care il ducea pe general de la restaurant (sau nu?) acasa, Gabriel Oprea il avanseaza pe Bogdan, post-mortem la gradul de subinspector si prezinta condoleante.
  2. In aceeasi zi, tot pe 21 octombrie, apare in Monitorul Oficial, nr 785/21.10.2015, un alineat care largeste lista de demnitari care au voie cu coloana oficiala si serviciu special de protectie. Daca pana acum doar presedintele Romaniei, prim-ministrul si sefii Senatului si Camerei Deputatilor aveau acest drept, de pe 21 octombrie 2015 au voie si sefii partidelor parlamentare  (ce coincidenta, ghici cine e presedintele UNPR), daca se face o cerere speciala catre SPP, institutie ce coordoneaza deplasarea coloanelor oficiale.  Link-ul din Monitorul Oficial e asta, textul e la pagina 7.  Accesul a functionat cateva minute, dupa care s-a restrictionat. Noroc cu screenshotul de aicimonitorul oficial oprea
  3. 22 octombrie. Politia Capitalei, institutie aflata in subordinea lui Gabriel Oprea, da un comunicat de presa sec, in care anunta ca politistul era in misiune si in coloana oficiala a vice premierului care circula regulamentar, curat ca lacrima. Acelasi comunicat nu scrie nimic despre statutul de regim de urgenta pe care l-ar avea sau nu deplasarea nocturna, asa cum prevad situatiile speciale din lege.

    Coloana oficială a viceprim–ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, de care demnitarul beneficia in condițiile legii, se deplasa cu o viteză adaptată la condițiile meteo și de trafic existente, pe traseul Băneasa – P-ța. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ța. Charles de Gaulle – P-ța. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Știrbei Vodă, dupa ce acesta participase la o activitate în cadrul unei instituții din domeniul securității și ordinii publice.

  4. Groapa a fost rapid astupata, nu se mai vede urma de accident.
  5. Se formeaza o comisie de ancheta care va anunta, probabil, ca afara ploua si ca groparii sunt de vina.
  6. Se pare ca a existat si un precedent, un alt motociclist din coloana oficiala a vicepremierului Gabriel Oprea a fost accidentat, incidentul a fost filmat de catre TVR, care nu a publicat nimic.

As fi vrut sa fac un meme cu Oprea, dar poza asta de pe TimesNewRoman spune totul.Coloana-oficiala-a-lui-Oprea

PS1: Funky Citizens observa ca si alte persoane pot beneficia de protectie speciala SPP, daca fac o cerere, conforma cu noua modificare de pe 21 octombrie. Oare pot avea coloana oficiala la bicicleta ? Simt ca viata imi e in pericol atunci cand pedalez pe langa taxi-uri si haitele de maidanezi …

PS2: Stiati ca puteti infiinta un partid politic cu doar 3 membri? 

PS3: Daca tot se aduna niste procurori sa-l ia la intrebari pe general, poate il intreaba si despre cum coordoneaza doctoratele plagiate, ca a fost descoperit si al 6lea

Citeste si asta

2 mizerii de prin sectorul 3, regatul lui Negoita

Observate azi de dimineata, intr-o scurta plimbare pana la Policlinica Titan. Prima mizerie, o inventie …

Comentezi ?