Home / Diverse / Tipologii de oameni la sedinta de la bloc

Tipologii de oameni la sedinta de la bloc

Sau cele mai plictisitoare 2 ore pierdute saptamana asta, intr-o scara de bloc din Bucuresti.

#ScaraDeBlocConference, un mega eveniment in care se vor discuta lucruri vitale pentru comunitatea oamenilor care ocupa spatiu intre betoane.

Intrarea a fost libera, pe baza de cartela, act de proprietate sau contract de inchiriere.

In realitate, a fost o abrambureala totala. Din cele peste 84 de apartamente s-au prezentat abia vreo 10 locatari, fiecare cu problemele, obiectiile sau interesele lui, ca intr-un parlament mai mic si la fel de pestrit.

Urmarind din umbra discutiile si modul de abordare, am facut o lista cu tipologii de oameni prezenti aseara, la mica adunare a poporului de la cele 2 scari siameze:
1. Baba care n-are ce face acasa si se bucura ca mai vede si alte persoane decat alea pe care le spioneaza de la geam. Seamana cu pestii mei, care se gudura dimineata pe langa peretele acvariului, stiind ca a venit vremea cand le dau de mancare.
2. Mosul stie-tot, repara-tot, nu-i convine nimic, stie ca il fura altii, pentru ca are pensia mica. Ar vrea sa fie si el in comitet, ca acolo se iau deciziile importante, dar nu prea are timp, ca e batran si are altele pe cap. Dar stie el ca e mai capabil decat toti aia de sus, care sunt hoti, in frunte cu primarul pe care nu-si mai aminte daca l-a votat sau nu.
3. Nemultumitul care nu face nimic, dar vrea sa vina primarul sa rezolve. Sau administratorul, care oricum nu face nimic si ia 9 milioane pe luna degeaba, din banii tuturor, dar mai ales ai lui.
4. Baba care nu zice nimic, dar da din cap aprobator, la orice. Din cand in cand, se mai baga in seama, repetand ce zice vecina de la 4, ca sa-i arate ca o sustine.
5. Baba care stie pe toata lumea, mai putin pe astia tineri, care s-au mutat de curand si nu o baga in seama. Un fel de mana dreapta a administratorului, dar doar cand e vorba de ceva pozitiv. In rest, nu stie, n-a auzit, si oricum, nu prea comunica. Nu va mai uitati asa la ea, nu stie!
6. Cuplul tanar abia venit de la job, care are o problema cu tevile de la baie si nu stiu sigur la cine sa apeleze, asa ca au venit la sedinta, ca poate gasesc rezolvarea.
7. Sefa comitetului executiv (asa se cheama?), aleasa acum 2-3 ani pentru ca nimeni altcineva nu avea chef sa candideze, care ar renunta intr-o secunda la pozitia pe care o ocupa oricum in mod voluntar, neplatit, pe langa job, daca s-ar gasi cineva care sa aiba timp si ar vrea sa-i preia locul, atributiile si carnetul cu cheltuieli si probleme de rezolvat.

De rezolvat nu s-a rezolvat nimic, dar macar s-a ajuns la cateva concluzii comune: unii sunt chiar nesimititi, ceva trebuie sa se schimbe iar administratorul e de vina pentru tot!

In rest, fraza serii vine de la tot de la sefa resemnata de comitet: “eu nu am timp foarte mult pentru toate hartoagele si drumurile, am rugat cativa pensionari care stau tot timpul acasa, sa ma ajute cu actele, statul la cozi si dupa functionarii din primarie, dar nu a vrut nimeni. Cine se mai implica din cand in cand sunt cativa tineri cu serviciu, dar si aia doar pe mail”.

Forum online sau mini social network in care sa se afiseze transparent cheltuielile, restantele si problemele de rezolvat n-au vrut sa le fac(em), ca jumatate din proprietari sunt pensionari, n-au calculator, nici internet, deci, e inutil sa-l facem doar pentru jumatatea cu wi-fi si toti dintii in gura.

Mai bine tot asa, intalniri lunare, ca “ne mai vedem si noi, ca intre vecini”.

Comentezi ?