Home / Diverse / Sa fii cantaret/radio care da lectii de gramatica fara sa fi verificat versurile, asta inseamna sa fii …

Sa fii cantaret/radio care da lectii de gramatica fara sa fi verificat versurile, asta inseamna sa fii …

gramatica e sexy sa fiiAlina Eremia, Connect-R, Smiley, Ruby, Andra, Puya si baietii de la matinalul chis efem au pus cratimana de la mana si au facut un videoclip moralizator, in care dau lectii de romana generatiei “ke fashi ? stau p net”. 

Ironia lucrului prost facut e ca videoclipul are cel putin 2 greseli gramaticale.

  1. Repinonul cu cratima inventeaza expresia nemaiauzita pana acum “sa scrii analfabet”, pentru ca asa-i place lui sa chinuie limba romana, de la “mai da-te-n dragostea mea” incoace
  2. Minutul 1:28. Andra, care are deja la activ greseala de a se marita cu maruta, pare foarte sigura pe microfon atunci cand spune “sa fii se scrie doar cu doi de i”. Cei de la diacritica.com, desi nu au nici macar un hit lansat la radio, au vreo 10 articole doar pe subiectul asta si ii cam contrazic pe cantaretii adunati intr-un studio sa dea lectii de gramatica audientei picate la bac: “sa fii” se poate scrie si cu un singur “i”, in vreo 7 cazuri.

Draga chis efem, data viitoare cand vrei sa fii ala care arata cu degetul, ai grija sa nu fi fost murdar de la vreunul din fiii (uuu, 3 de i) care n-au prea fost la scoala, pentru ca dicxtractie si lalaieli cu ou,ou,ou,ie,ie in heavy rotation.

PS: stiti de ce a aparut conectar in videoclip ? Pentru ca alex invelea tatuajul in shakalaka.

Citeste si asta

Matinalul de la Kiss FM se promoveaza cu un “roast” intre HahahaProduction si Sergiu&Andrei

roast ~ act prin care o anumita persoana ridiculizata si satirizata intr-o maniera amuzanta. Acum o …

Comentezi ?