Home / Diverse / Miza si problemele orei de religie

Miza si problemele orei de religie

Pe langa “milioane de copii vor ramane fara indrumare spirituala, cunostinte de baza, valori morale si povestiri fantastic-tamaduitoare din biblie” sau problema divizarii clasei in “crestini-ortodocsi si ceilalti, care trebuie supravegheati, cumva”, problemele bisericii neplatitoare de taxe reies din urmatoarea afirmatie a domnului Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, care a declarat pentru HotNews.ro ca “pana la ora actuala, situatia este urmatoarea: avem peste 1 milion de solicitari pentru participarea la orele de Religie. Dar este un stadiu partial, o sa vedem pe 6 martie stadiul final”. Ministrul a precizat ca in scolile din Romania sunt inscrisi peste 3 milioane de elevi.

Problema pe termen scurt: Multi dintre cei 6000 de popi, loctiitori sau simpli absolventi de teologie pot ramane fara salariul de profesor, ceea ce ar pune o presiune mai mare pe BOR, care ar trebui sa-i ajute sa-si gaseasca alte locuri de ars lumanarea de pomana.

Ipoteza pe termen lung: in conditiile in care doua treimi dintre elevi renunta la ora optionala de religie, peste vreo 10-15 ani, prin 2025-2030, numărul enoriașilor BOR nu ar mai forma o majoritate, deci adio mega donatii la manastiri si biserici in constructie, adio cozi interminabile la oase putrezite, adio influenta la stolul de babe, adio subventii, cadouri si plocoane de 130 milioane de la guvern, adio campanii electorale pro Ponta, ascunse sub predici bisericesti. 

Poate ca de asta BOR face concursuri cu premii de 5.500 lei pentru eseuri cu tema „de ce este importantă ora de religie pentru mine”, campanii pe Facebook cu vedete ca hotul Buzdugan, ipocritozaurul Connectar sau ultrasul crestin Dan Puric.

Bonus1: un video preluat de pe facebook, pe a1.ro e jale in motorul de cautare.

Bonus 3, pentru cine vrea sa emigreze in Danemarca: Denmark may introduce porn to public schools

Foto via Acid Photo
long term investment

Citeste si asta

Discutia telefonica dintre Dacian Ciolos si preafericitul Daniel

O posibila discutie telefonica dintre prefericitul Daniel Ciobotea, si prea-razganditul Dacian Ciolos, care ieri anuntase ca taie …

2 comentarii

  1. Dar sa nu uitam lectia de baza. Daca esti drept, bland si ponderat, nu faci nici un rau nimanui si iti ajuti aproapele din bunatate, o sa ajungi in rai, dar numai daca ai o mana de popa adanc infipta in buzunar in acelasi timp.

Comentezi ?