Home / Online / Facebook vrea sa inlocuiasca internetul

Facebook vrea sa inlocuiasca internetul

Sau macar o buna parte din site-urile si serviciile disponibile in alta parte decat pe serverele lor. Cel putin asta se poate intelege din ultimele lor miscari, aliante si lansari.

Facebook este de mult cea mai mare retea sociala, cel mai mare producator/detinator de continut, unul cei mai mari jucatori de pe piata de advertising online din lume (12,47 miliarde incasari pe 2014, in crestere cu 58%), incearca sa devina provider de internet pentru zonele inca neconectate online, se lupta deja cu Youtube pentru suprematia pe video content (inclusiv monetizare), vrea sa preia si continutul ziarelor direct in platforma sa, iar ieri la conferinta F8 a anuntat pasii urmatori pentru online world domination:

Inca o aplicatie de date statistice pentru aplicatii, cu ajutorul careia dezvoltatorii pot avea mai multe informatii despre useri si comportamentul lor online. Un fel de Google Analytics for apps.

Facebook Messenger se va transforma intr-o platforma de aplicatii care vor imbunatati sau aglomera modul prin care putem avea conversatii cu alti utilizatori de facebook. O noua zona de interes pentru dezvoltatori, pe langa marketplace-urile obisnuite (Google Play, AppStore, Windows Market, Facebook Apps) si o sansa de a folosi cat mai curand in ferestrele de chat gif-uri, emoji sau mesaje audio cu texte scrise de useri, dar cu vocea lui Morgan Freeman. Cine stie, in 2-3 luni va aparea aplicatia care iti poate tipa in boxe de fiecare data cand vei scrie cu CAPS LOCK!

Imbunatatiri pentru zona de comentarii live si video-embedding. Acum cu si mai multa viteza. Observ tot mai des site-uri care au renuntat la sistemul propriu de comentarii in favoarea FB comments, Disqus sau altceva pe baza de social login…

Spherical Video: un fel de imagine/panorama 3D, doar ca imaginea din jurul tau nu mai e dispusa intr-un cerc, ci intr-o elipsa. Cei de la TechCrunch spun ca e primul pas catre integrarea cu video-urile generate cu Oculus Rift. Asa sa ne ajute sfantul Mark!

SDK-uri pentru dezvoltatorii de proiecte tip Internet of Things, compatibile cu Arduino. In curand, pe micile ecrane, robotei controlati prin like-uri!

LiveRail: platforma de video advertising a primit upgrade-uri noi, nu m-ar mira sa fie tot mai folosita pe site-urile de stiri, in locul sau integrata cu platforma proprie de video content.

Era sa uit de noul rival al Paypal, optiunea de a trimite bani prin Facebook Messenger.

Viitorul suna a Facebook ?

fb uber airbnb

Citeste si asta

A inceput “razboiul” live streaming dintre Facebook, Youtube si Twitter

Dupa ce Facebook a introdus optiunea de live direct de pe telefon, care permite oricarui …

Comentezi ?