Home / Diverse / 4 idei despre “Hobbitul: batalia celor 5 ostiri”

4 idei despre “Hobbitul: batalia celor 5 ostiri”

Cateva idei notate in timpul vizionarii in avanpremiera de saptamana aceasta si dezvoltate mai jos, cu cateva spoilere mici.

  1. Bilbo Baggins e cel mai inutil posesor de gadget magic. Sa ai inelul care te face invizibil, dar sa nu-l folosesti atunci cand te ataca orcii …
  2. Desi se presupune ca e un vrajitor foarte puternic, Gandalf se foloseste mai mult de miscari de ninja decat de combinatii magice de vraji, preferand sa-i altoiasca pe orci cu toiagul, decat sa-i transforme, printr-un hocus-pocus, in pisicute roz.
  3. Daca in al doilea film din serie secventele cu SMAUG s-au lungit pana la limita adormirii in scaunul de cinema, in ultima parte dragonul piroman e rezolvat rapid, in cateva minute, dar abia dupa ce face scrum intreg orasul de pe lac. In lipsa de pompieri, supravietuitorii amana petrecerea si fac o cerere pentru retrocedarea tezaurului dacic de la Moscova pentru o parte din aurul din munte. Conform intelegerii, atat rusii, cat si dwarfii, se fac ca uita de invoiala, dupa ce se vad cu banii in caruta.
  4. Cele 5 ostiri care se lupta pentru gloria eterna si gramada uriasa de aur sunt de fapt vreo 3 si cateva grupulete ajutatoare:
  • Cei 13 gnomi + cateva rude calare pe porci mistreti. Thorin, abia instalat pe tronul stramosilor sai, se baricadeaza in muntele lui de clestar si nu prea vrea sa imparta tonele de aur si monezi care stau gramada, intr-o sala imensa. 
  • Elfii condusi de Thranduil, un fel de spartani cu plete, care au venit la munte sa se bata pentru diamante albastre, dar se trezesc ca nu sunt chiar atat de nemuritori
  • Cei aproape 200 oameni condusi de Bard, scapati neparjoliti de SMAUG si care oricum nu au alta varianta decat sa lupte pana la moarte sau sa se ascunde intr-o biserica, imbracati in femei …

Will you follow Bard? #TheHobbit #OneLastTime

A video posted by The Hobbit Movie (@thehobbitmovie) on

  • Orci, lupi si alte hidosenii, cei mai numerosi de pe campul de batalie, infricosator de puternici, urati si excelent realizati CGI. Eu am vazut filmul in 3D, la IMAX, chiar si cele mai mici detalii sunt impresionante. Se spune ca, daca esti atent, poti vedea cum sar paduchii din parul orcilor…

These bats are bred for one purpose… #TheHobbit #OneLastTime

A video posted by The Hobbit Movie (@thehobbitmovie) on

  • Un alt stol de vulturi, a cincea armata, apare abia la final, pentru ultimele “retusuri” mortale, care grabesc deznodamantul.

Si gata, ca deja am dat prea multe spoilere. Mergeti sa vedeti “Hobbitul: batalia celor 5 ostiri“, e o super-productie Peter Jackson& company.

Bonus: pentru fanii inraiti, in seara asta se anunta maraton de Hobbit, toate cele 3 filme din trilogie la 30 RON. Rezervari se pot face pe site-ul CinemaCity. Sper sa mai gasiti bilete.

Citeste si asta

„Christopher Robin şi Winnie de Pluş” e de fapt un film pentru adultii care sufera de burnout

L-am vazut saptamana trecuta, mai degraba din nostalgie, curios sa vad daca continuarea animatiei din …

Comentezi ?